Kuntosalit auki? Koronanyrkki esittää, että tapahtuma- ja tilarajoituksia jatkettaviksi pienillä lievennyksillä

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että se jatkaisi tapahtumarajoituksia sisätiloissa 8.-22.1. pienillä lievennyksillä.
kuntosali, liikunta, liikuntapalvelut, nuoret

Koronanyrkin mukaan vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat sekä kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisi jatkua normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden. (Arkistokuva)

Koronanyrkki esittää, että THL:n luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat pidettäisiin edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa ajalla 8.-22.1. Rajoitus koskisi siis esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja.

Vähäisen riskin tilat, kuten yksilölajien harrastustilat sekä edelleen kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisi jatkua normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden.

Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8.1. alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

Lue myös: Ylöjärvellä 61 uutta koronatartuntaa – rokotekattavuus heikko verrattuna muuhun Pirkanmaahan

Viime viikolla yli 3 200 tartuntaa

Pirkanmaalla koronan ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 911 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon ajalta. Tartuntaluku ei enää heijasta todellista tautitapausten määrää.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla 3 222 tartuntaa. Tartunnan lähde selvisi vain 19 prosentissa tapauksista. Tilannetta ei voida hallita enää tartunnan jäljityksen keinoilla.

Yhden koronarokotteen on Pirkanmaalla saanut 88,5 prosenttia, kaksi rokotetta 84,4 prosenttia ja kolme rokotetta 24,3 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Lue myös: Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat tiistaina

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?