Asunto myyntikuntoon

Ennen asunnon myyntiin laittoa moni pohtii, miten asunnon jälleenmyyntiarvoa voisi nostaa? Asunnosta halutaan mahdollisimman hyvä hinta, mutta vaatiiko sopivan myyntihinnan saaminen kodin stailaamista tai jopa remonttia?

Meistä jokainen on nähnyt ohjelmia, joissa asunnon arvoa nostetaan mittavalla remontilla tai kevyemmällä pintojen uusimisella ja sisustamisella.

Asunnon stailaaminen ei automaattisesti nosta asunnon myyntihintaa, mutta varmasti valoisista ja siisteistä myyntikuvista on hyötyä. Valoisa ja huoliteltu koti vetää ostajaehdokkaita paikan päälle katsomaan ja myyntiaika lyhenee.

Nykyään monet mielikuvat tehdään netti-ilmoituksessa olevien kuvien perusteella ja asuntoa lähdetään katsomaan vasta, jos myynti-ilmoituksessa olevat kuvat miellyttävät silmää.

Hyvin stailattu asunto vetää puoleensa mahdollisesti useita ostajaehdokkaita ja kilpailuasetelman kautta asunnosta voi saada paremman tarjouksen kuin, mitä alkujaan oli kaavailtu. Asunnon myyntikuvilla sekä stailaamisella on suurempi merkitys, mitä usein tullaan edes ajatelleeksi.

Asunnon remontoinen ennen myyntiä

Asunnon myyminen voi edellyttää remontin tekemistä, jotta myyntihinta olisi kohtuullinen. Ennen remontin aloittamisesta täytyy kuitenkin saada rahoitus ja tarkempi budjetti selville.

Kivijalkapankin kautta voi neuvotella remonttilainan, mutta lainan saaminen ilman vakuuksia saattaa olla työlästä ja lomakkeiden täyttämiseen ajanvarauksella menee yllättävän paljon aikaa.

Yhä useammat pankit ja rahoitusyhtiöt ovatkin siirtyneet verkkoon tarjoamaan lainatuotteitaan, joka helpottaa huomattavasti lainanhakijan tilannetta.

Voit hakea vakuudetonta lainaa netistä esimerkiksi remontointia varten itsellesi sopivaan aikaan, vaikka keskellä yötä ja lainatarjous on luettavana jo heti seuraavana päivänä.

Nopeus ei kuitenkaan aina ole paras ratkaisu lainan ottamisessa, joten vertaa lainoja useamman pankin ja rahoitusyhtiön välillä. Tämän teet helposti täyttämällä maksuttoman lainahakemuksen VertaaLainaa.fi lainavertailupalvelussa, joka välittää hakemuksen kilpailutettavaksi yli 25:lle lainan tarjoajalle.

Kodin remontoinnissa kannattaa kiinnittää huomio ensisijaisesti kuluneiden kohtien korjaamiseen, kuten pintojen maalaamiseen ja lattialistojen uusimiseen. Materiaalivalinnoiksi kannattaa valita neutraaleja värejä, jotka miellyttävät monenlaisia ostajaehdokkaita.

Asunto myyntikuntoon stailaamalla

Hyvässä kunnossa olevaa asuntoa ei ole syytä remontoida. Värit ja pintamateriaalit ovat makuasioita, joiden vaihtaminen ei välttämättä nosta myyntihintaa.

Asunnon arvossa otetaan huomioon asunnon ikä, neliöt ja sijainti, joten pintamateriaalien uusiminen ei merkittävästi nosta hintaa. Jos kyse on keittiö- tai kylpyhuoneremontista, vaikuttaa se jonkin verran lopulliseen myyntihintaan.

Kiinnitä kodin stailauksessa huomiota ensisijaisesti asunnon puhtauteen ja selkeyteen.

Vie asunnosta tarpeen mukaan pois kaikki ylimääräiset esineet ja huonekalut, jotta saat tilan näyttämään avarammalta. Eteinen on ensimmäinen kohta asunnossa, johon ostajaehdokas astuu ja jos heti ensivaikutelma on epäsiisti ja ahdas, saattaa koko vaikutelma kodista muuttua.

Kiinnitä siis huomiota eteiseen ja aulaan. Laita takit ja kengät järjestykseen ja avaa kaihtimet valoisuuden lisäämiseksi. Tarkista, että tilan ilme on rauhallinen ja huoliteltu.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?