Koronapassin käyttö laajenee Ylöjärven kaupungin liikuntatiloihin: Taustalla on Pirkanmaan nopeasti heikentynyt epidemiatilanne

Ylöjärven urheilutalon liikuntatiloihin pääsee 31.12.2021 asti ainoastaan koronapassilla.

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että maanantaina 13.12.2021 voimaan tulleet aluehallintoviraston tiukentuneet rajoitukset vaikuttavat Ylöjärven kaupungin liikuntapalveluihin ja laajentavat koronapassin käyttöä liikuntatiloissa 31.12.2021 asti.

Koronapassi vaaditaan Ylöjärven urheilutalon ja jäähallin tilojen käyttäjiltä sekä koulujen liikuntasaleja koulutoiminnan ulkopuolella käyttäviltä ryhmiltä. Tämä kattaa tavalliset yksittäiset kävijät sekä kaupungin ja seurojen ohjaus- ja muiden ryhmien osallistujat sekä esimerkiksi lastensa harrastuksia seuraavat vanhemmat.

Koronapassin käyttö koskee 16 vuotta täyttäneitä. Seuravuorojen vastuuhenkilöt huolehtivat siitä, että kaikilla 16 vuotta täyttäneillä osallistujilla on koronapassi.

Ylöjärven urheilutalolla passi tarkistetaan kahvio-lipunmyynnissä. Tämä koskee myös voimailusalin (alakerran punttisalin) käyttäjiä. Matkakortilla ei pääse salille koronapassin ollessa käytössä. Kävijöitä pyydetään varautumaan henkilöllisyytensä todistamiseen.

Kurun ja Viljakkalan kuntosaleilla ei edellytetä koronapassia, mutta saleilla saa olla korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan. Viljakkalan Vilskeen kuntosalilla voi sen pienen koon takia olla vain 4 henkilöä kerrallaan.

Kirjastossa asiointi ei edellytä koronapassia. Kirjastojen tiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa sitä voidaan kuitenkin edellyttää. Omatoimiaukiolot jatkuvat Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa.

Kaupunki suosittelee koronapassin käyttöönottoa myös niille toimijoille, jotka järjestävät kaupungin tiloissa kuorolaulutoimintaa, harrastajateatteritoimintaa tai muuta vastaavaa ryhmäharrastustoimintaa.

Koronatilanne heikentynyt Pirkanmaalla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaan asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden tulee järjestää tilojen käyttö siten, että lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätös on voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 13.12.-31.12.2021.

Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Taustalla on Pirkanmaan nopeasti heikentynyt epidemiatilanne. Maanantaina Pirkanmaalle kirjattiin viikonlopulta 496 uutta koronatartuntaa, joista 80 Ylöjärvelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?