Ylöjärvellä ylitettiin viikonloppuna tuhannen koronatartunnan raja – Kaupungin yleisötilaisuuksissa käytössä koronapassi

Koronapassi mahdollistaa yli 20 osallistujan tapahtumien  järjestämisen sekä niihin osallistumisen. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ylöjärvellä ylitettiin viikonloppuna tuhannen koronatartunnan raja. Maanantain jälkeen uusia tapauksia kirjattiin Ylöjärvelle 43, yhteensä paikkakunnalla on raportoitu 1 071 koronatartuntaa.

Ylöjärven kaupunki tiedottaa, että se on ottanut tietyin edellytyksin käyttöön koronapassin yleisötilaisuuksissaan 30.11.2021 alkaen.

Pirkanmaalla on voimassa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (Avin) rajoituspäätös, joka koskee sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia 5.1.2022 asti. Avin päätös kieltää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Koronapassi on vaihtoehtona viranomaisten asettamille voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa tilaisuuksien järjestämisen.

Ylöjärven kaupungin  sisätiloissa järjestämissä yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa edellytetään koronapassin esittämistä sisäänpääsyssä 5.1.2022 asti. Koronapassi koskee yli 16-vuotiaita. Yleisissä kokouksissa järjestäjä ei voi edellyttää koronapassia, vaan niissä tulee noudattaa Avin rajoituksia.

Koronapassia ei edellytetä kaupungin peruspalveluissa ja -toiminnoissa, kuten kirjastojen lainaustoiminnassa eikä esimerkiksi uimahalliin, kuntosaleille ja liikunnanohjausryhmiin tulevien asiakkaiden tarvitse esittää koronapassia sisäänpääsyssä.

Kaupunki tiedottaa, että sen päätös koronapassin käyttöönotosta ei koske vuokralaisten, kuten seurojen, kaupungin tiloissa järjestämää toimintaa. Kaupunki kuitenkin suosittelee vahvasti tiloissaan toimivia tapahtumajärjestäjiä ottamaan koronapassin käyttöön yleisötapahtumissa.

 

 

Yksi kommentti

  1. reijo virtanen

    Suomessa on kuntia / kaupunkeja 309 kpl
    Yli tuhannen tartunnan on päässyt 33 kuntaa, Ylöjärvikin myös
    Sama koko/väki-määräinen Kangasala on vasta 728, Ylöjärvi 1 137, (10.12.)
    ?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?