Koronatartunnan kasvussa ylöjärveläiskoululaisilla – tartuntatautivastuulääkäriltä ohjeita koteihin

Koronatartuntojen määrä kouluikäisillä on kasvanut viime viikkoina Ylöjärvellä. Ylöjärven tartuntatautivastuulääkäri Teija Lahden mukaan tartuntojen ehkäisemisen kannalta on tärkeää, ettei yksikään lapsi tule kouluun sairaana, edes pienessä alkavassa nuhassa.

Kaupunki haluaa myös korostaa 12 vuotta täyttäneiden osalta täyden rokotussuojan merkitystä. Lisäksi muistutetaan, että Pirkanmaan maskisuositus koskee koulujen työntekijöitä sekä kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaita.

Pirkanmaalla koronatartuntojen jäljittäminen ja karanteenin asettaminen kohdistuu pitkäkestoisimpiin ja intensiivisimpiin altistumisiin, esimerkiksi samassa taloudessa asuviin. Myös rokotussuojalla on merkitystä karanteenin tarvetta arvioitaessa. Koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei siis enää määrätä karanteeniin samalla tavalla kuin aiemmin.

Saatuaan tietää mahdollisista altistumisista koulussa rehtori tiedottaa kyseistä luokka-astetta asiasta. Koulunkäynti jatkuu normaalisti.
Mikäli oppilaalla ilmenee koronaan viittaavia oireita, tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin, jos oireinen on ollut lähikontaktissa todetun koronatartunnan saaneen kanssa. Alle 12-vuotiaiden koronatestaukseen on Pirkanmaalla oma ohjeensa. 12 vuotta täyttäneiden kohdalla testauskriteerit ovat samat kuin aikuisilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?