Talvinopeudet astuvat voimaan torstaina suuressa osassa Pirkanmaata

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä pääasiassa torstaina 28.10.2021 samaan aikaan kuin suurimassa osassa muutakin Suomea. Muutokset tehdään perjantaihin 29.10.2021 mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. (Kuva: Pirkanmaan Ely-keskus)

Aiempien talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjaksojen lisäksi Pirkanmaalle tulee tälle talvikaudelle yksi uusi talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusjakso. Karttaa nopeusrajoituksista Pirkanmaalla voi tarkastella täällä.

Moottoriteillä korkein sallittu nopeus talvikaudella on 100 km/h ja valtaosalla muita maanteitä 80 km/h. Moottoriteiden ohella sellaisilla tiejaksoilla, joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan keskikaiteella, voi talvikauden nopeusrajoitus olla 100 km/h. Lisäksi sään, kelin ja liikennemäärän mukaan vaihtuvien nopeusrajoitusten jaksoilla voidaan hyvissä olosuhteissa näyttää 100 km/h nopeusrajoitusta.

Alennetuilla nopeusrajoituksilla pienennetään sekä hirvieläinten että pimeiden ja liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä. Myös mahdollisten onnettomuuksien seuraukset ovat alemmilla nopeuksilla lievemmät. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?