Skeittipuisto sai asfalttipinnan – puisto avautuu kuitenkin vasta keväällä

Ylöjärven Elovainion skeittipuiston asfaltti- ja betonityöt alkavat olla valmiit. Puiston asfaltti on pinnoitettu ja hiottu.

Tältä skeittipuistossa näytti heinäkuussa 2021 (Jani Saarenpään kuva).

Skeittipuiston betonirakenteet ovat työn alla ja ne valmistuvat marraskuussa. Valaistus valmistuu niin ikään aivan lähiaikoina, tiedottaa kaupunki.

Puiston keskiosan komposiittirakenteet on toimitettu kaupungille ja ne asennetaan heti, kun se on mahdollista. Puiston viimeistely, esimerkiksi vihertyöt, tehdään ensi keväänä.

Turvallisuus- ja vastuukysymysten vuoksi puisto voidaan avata käyttäjille vasta, kun se on täysin valmis, eli käytännössä seuraavalla ulkoskeittikaudella vuonna 2022.

Lue myös:

Skeittiparkin rakennustyöt Pallotiellä on vihdoin aloitettu, vaikka alunperin parkin piti olla valmis vuosi sitten: ”Nyt päästään rakentamaan yhtä soittoa eteenpäin”

Käynnistyminen oli hidasta

Skeittipuiston esityöt käynnistyivät keväällä 2020. Alueen maaperä on pehmeää ja sitä vakautettiin kesän 2021 alkuun asti. Hellekesä ja materiaalien toimitusvaikeudet siirsivät varsinaista rakentamista keskikesästä syksyyn.

Skeittipuisto rakentuu Ylöjärven keskustaan Ulkoilijantielle Koulutuskeskus Valon naapuriin. Tämä valikoitui paikaksi toisaalta hyvän saavutettavuuden ja toisaalta asumiseen nähden rauhallisen sijainnin takia.

Puiston pinta-ala on noin 1500 neliötä. Puisto on suunniteltu siten, että sen keskiosaa voidaan tarvittaessa muunnella.

Skeittirakenteiden lisäksi alueella tulee oleskelupaikkoja. Lajin harrastajat ovat osallistuneet puiston suunnitteluun.

Rakentaminen tapahtuu osin kaupungin omana työnä ja osin erillisinä urakoina skeittirakenteisiin erikoistuneiden urakoitsijoiden voimin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?