Tutkimus: Ylöjärven Uutisten paperilehti tavoittaa hurjan määrän lukijoita – lukijat kokevat saavansa tietoa paikallisista asioista ja tapahtumista

Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT 2021) mukaan Ylöjärven Uutisten paperilehti tavoittaa peräti 18 000 lukijaa viikossa.

Ylöjärven Uutiset digitilaus

Ylöjärven Uutisia voi lukea monesta eri kanavasta.

Ylöjärven Uutisten paperilehden tavoittavuus on yhdeksänneksi suurinta koko Suomessa, kun vertailussa ovat tilattavat paikallislehdet. KMT-tutkimuksessa oli mukana 84 tilattavaa paikallislehteä.

Ylöjärven paikallislehteä luetaan ahkerasti jokaisessa ikäryhmässä. 30 prosenttia lukijoista on iältään 45–64-vuotiaita ja 29 prosenttia lukijoista on iältään 25–44-vuotiaita. Samaan 29 prosenttiin yltää yli 65-vuotiaiden lukijoiden määrä. Lukijoista 13 prosenttia on 15–24-vuotiaita.

Ylöjärven Uutisten lukijoista 51 prosenttia on naisia ja 49 prosenttia miehiä. 86 prosenttia YU:n lukijoista sanoo, että sanomalehdet ovat luotettavia ja peräti 94 prosenttia YU:n ukijoista on sitä mieltä, että sanomalehdestä saa tietoa paikallisista asioista ja tapahtumista.

Lisäksi YU:n lukijoista 59 prosenttia ajattelee, että sanomalehdestä saa tietoa ostopaikan valintaan ja oston tueksi.

Samaan aikaan, kun Ylöjärven Uutisten printtilehti on edelleen erittäin kiinnostava, ovat YU:n digiluvut kasvussa. Ylöjärven Uutisten verkkosivuilla tehdään viikoittain 25 000–50 000 sivulatausta. Ylöjärven Uutisten mobiilisovelluksessa on lisäksi viikoittain 10 000–20 000 sivulatausta.

Liikevaihdoltaan Ylöjärven Uutiset on Suomen suurin kerran viikossa ilmestyvä paikallislehti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?