Hillan kyydissä Hervantaan – Katso, minkä nimisiä muut ratikat ovat

Kaikilla Tampereen ratikoilla on nyt nimet – Ratikan tekijät äänestivät nimen 20. vaunulle.

Kunkin ratikan nimi näkyy ikkunan alaosassa. (Kuva: Tampereen raitiotie 0y)

Tampereen raitiovaunut on nimetty sen mukaan, mitä nimiä niiden saapumispäivänä löytyy kalenterista.  Osa vaunuista sai nimen sillä perusteella jo valmiiksi. Lisäksi yleisö pääsi äänestämään nimet niille vaunuille, joiden saapumispäivänä oli useampi nimivaihtoehto.

Nimet julkistettiin Ratikka-juhlan yhteydessä 8. elokuuta. Viimeinen, eli 20. Tampereen Ratikka, saapui Tampereelle 16. syyskuuta ja Ratikan tekijät saivat äänestää sille nimen.

Tampereen Ratikan kahdeskymmenes vaunu on nimeltään Hilla. Ehdolla olivat nimet Hilla, Hellevi, Hille ja Hillevi. Hilla sai 36 ääntä, Hillevi 28 ääntä, Hille 9 ääntä ja Hellevi 6 ääntä.

Tampereelle on tilattu raitiotien ykkösosalle yhteensä 20 raitiovaunua. Yleisö on päässyt äänestämään nimet kolmelletoista vaunulle ja Ratikan tekijät yhdelle vaunulle yhteensä 40 nimestä. Äänestyksissä on annettu yhteensä 9 039 ääntä.

Tampereen Ratikan vaunujen nimet ovat saapumisjärjestyksessä ensimmäisestä lähtien Lyyli, Valma, Saaga, Lempi, Iisakki, Visa, Helinä, Atro, Aava, Tellervo, Tuure, Kukka, Ritva, Ensio, Urho, Päiviö, Aliisa, Olga, Veera ja Hilla.

Nimet on teipattu ohjaamojen ikkunoiden alareunaan Hervanta-fontilla. Samaa fonttia käytetään Ratikan ikkunoiden sanataiteessa. Fontin on suunnitellut Emil Bertell osana Ratikan taide -ohjelmaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?