Tiedätkö ylöjärveläisen äidin, joka ansaitsisi kunniamerkin tekemästään kasvatustyöstä? Aluehallintovirasto pyytää ehdotuksia

Aluehallintovirastot pyytävät 5.11.2021 mennessä esitykset toimialueiltaan vuoden 2022 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti.

Äitienpäivän kunniamerkki myönnetään lasten ja nuorten esimerkillisestä kasvatustyöstä sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden edistämisestä ansioituneelle, mutta lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen.

Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat ehdottaa palkittavia äitejä. Jos omat lapset tekevät esityksiä, tulee niissä olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä.

Perusteluna voi olla myös laajemman yhteisvastuullisen kasvatustehtävän toteuttaminen esimerkiksi lastensuojelu- ja perhejärjestöissä, nuoriso- ja urheilujärjestöissä tai muissa yhteiskunnallisissa järjestöissä.

Ehdokkaiden alaikärajana on 40 vuotta. Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustavat mahdollisimman erilaisia ryhmiä, esimerkiksi ansiotyössä käyviä, yksinhuoltajia, maaseudun emäntiä jne. sekä myös eri vähemmistöryhmiä kuten romaneja, saamelaisia ja maahanmuuttajia.

Ehdokkaiden tulee edustaa tasapuolisesti äitejä myös ikänsä puolesta.

Palkitut äidit saavat kutsun Helsinkiin Säätytalolle äitienpäiväjuhlaan, jossa Tasavallan Presidentti antaa kunniamerkit palkittaville äideille. Käytännön järjestelyt hoitaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Äitienpäivän kunniamerkkiesitykset tulee toimittaa viimeistään 5.11.2021sen aluehallintoviraston kirjaamoon, jonka toimialueella saajaehdokas asuu. Katso ohjeet ehdotuksen tekemiseen täältä.

Muun muassa nämä kaksi ylöjärveläistä ovat saaneet äitienpäivän kunniamerkit. Lue jutut:

Helena Wall päätyi vanhanpiian veron maksajasta suurperheen äidiksi ja palkituksi kasvattajaksi

Karhelainen opettaja Pirjo Malkamäki sai presidentin myöntämän ansiomerkin kasvatustyöstänsä – Opetustyön ohella hän on ollut aina myös aktiivinen vapaaehtoistoimija

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?