Asevelvolliset osallistuvat kutsuntoihin Ylöjärvellä torstaina ja perjantaina – kutsuntoihin kannattaa valmistautua

Vuonna 2003 syntyneiden asevelvollisten kutsunnat järjestetään tämän viikon torstaina ja perjantaina Ylöjärven kaupungintalossa.

Torstaina kello 9 vuorossa ovat asevelvolliset, joiden sukunimen kolme ensimmäistä kirjainta ovat aakkosissa Aaa-Mau-kirjainten välissä. Perjantaina kello 9 kutsuntatilaisuuteen tulevat asevelvolliset, joiden sukunimen kolme ensimmäistä kirjainta ovat aakkosissa Mav–Ööö-kirjainten välissä. Kutsuntapaikalle on saavuttava 15 minuuttia aikaisemmin ilmoittautumista varten ja kutsuntoihin kannattaa varata koko päivä.

panssarivaunu

Tulevien varusmiesten kannattaa tutustua etukäteen joukko-osastoihin ja tehtäviin. (Arkistokuva)

Kutsuntoihin kannattaa valmistautua tutustumalla eri palvelustehtäviin. Parhaiten pääsee itselleen mieluisiin tehtäviin, jos osaa jo kutsunnoissa toivoa tiettyä palveluspaikkaa tai -tehtävää. Joukko-osastoihin ja tehtäviin voi tutustua puolustusvoimien verkkosivuilla.

Kutsunnat on asevelvollisuuteen liittyvä toistuva menettely, jossa asevelvollisuusiän saavuttaneet miehet määrätään saapumaan erityiseen tilaisuuteen palveluskelpoisuuden ja -paikan määrittämiseksi sekä asevelvollisuuden suorittamista koskevan tiedon jakamiseksi.

Kutsunnanalainen on miespuolinen Suomen kansalainen, joka kutsuntavuonna täyttää 18 vuotta tai on jäänyt saapumatta edellisiin kutsuntoihin, jollei hänen palveluskelpoisuudestaan ole vielä erikseen tehty päätöstä eikä hän ole täyttänyt tai sinä vuonna täytä 30 vuotta. Henkilö voi myös olla määrätty tämän vuoden kutsuntaan uudelleen tarkastettavaksi.

Kutsunnanalaisen on osallistuttava kutsuntatilaisuuteen henkilökohtaisesti, jollei häntä ole vapautettu läsnäolovelvollisuudesta. Aluetoimisto voi vapauttaa henkilökohtaisesta läsnäolovelvollisuudesta kutsunnassa asevelvollisen, jolla on vaikea vamma tai sairaus, tai joka on osallistunut erikoisjoukkojen valintakokeeseen ja joka on määrätty palvelukseen.

Kutsunnanalainen velvoitetaan palveluskelpoisuuden selvittämiseksi osallistumaan kutsuntaa edeltävään terveystarkastukseen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?