Klassisesta penkkipunnerruksesta mitalisade Ylöjärvelle – Topias Huhtamäestä tuplamitalisti

Eerikkilän urheiluopisto Tammelassa toimi tämän vuoden klassisen penkkipunnerruksen SM-kisan tapahtumapaikkana. Lähes 250 urheilijaa kilpaili SM-mitaleista. Heidän joukossaan yhdeksän Ylöjärven Ryhdin nostajaa sekä Huittisten Voimailijoita edustavat ylöjärveläiset Topias Huhtamäki ja Tero Tuohenmaa.

Topias Huhtamäki on klassisen voimanoston SM-kisan tuplamitalisti (Kuva: Päivi Ristolainen)

Junioreista nuorinta ikäluokkaa edusti Ryhdin Antti Vähäkoski, joka voitti 14-vuotiaiden alle 93 kilon sarjan tuloksella 90 kiloa. 18-vuotiaiden sarjassa nostivat Marko Raivisto yli 120 kilon sarjassa ja Toni Mäkinen alle 93 kilon sarjassa. Ensimmäistä kertaa SM-kisoissa nostanut Raivisto sijoittui hopealle tuloksella 90 kiloa. Toni Mäkinen otti kultaa tuloksella 117,5 kiloa. Myös 122,5 nousi Mäkiseltä suorille käsille, mutta pienen tangon alaspäin tulon vuoksi nosto hylättiin. 23-vuotiaiden ikäluokassa nostanut Huhtamäki voitti kultamitalin alle 83-kiloisissa tuloksella 180 kiloa.

Huhtamäki osallistui myös avoimen ikäluokan alle 83-kiloisten painoluokan kisaan. Kahteen kisaan osallistuminen on mahdollista penkkipunnerruksen sääntöjen mukaan, kunhan kisat ovat eri päivinä. Huhtamäen kisasta tuli jännittävä mitalikamppailu toisen ylöjärveläisen, Teemu Hällforsin, kanssa. Paremmuuden ratkaisi lopulta kilpailijoiden oma paino, kun molemmat kilpailijat tekivät saman tuloksen 182,5 kiloa. Huhtamäki sijoittui hopealle ja Hällfors pronssille, koska Huhtamäki oli puolisen kiloa kevyempi kuin Hällfors.
Tero Tuohenmaa kilpaili avoimessa sarjassa alle 120 kilon painoluokassa. Tasan 200 kiloa nostanut Tuohenmaa oli tiukasti kiinni hopea- ja pronssitaistelussa, mutta sijoittui lopulta kisassa neljänneksi.

Vesa Korhonen voitti kultaa 212,5 kilon tuloksella. (Kuva: Sanna Hillberg)

Masters-ikäluokkien naisia kisassa edustivat Sanna Hillberg ja Päivi Ristolainen. Hillberg kilpaili nelikymppisten alle 63-kiloisten sarjassa sijoittuen neljänneksi tuloksella 65 kiloa. Päivi Ristolainen puolestaan sijoittui hopealle viisikymppisten naisten alle 84-kiloisten sarjassa.
Miesten masters-ikäluokassa kuusikymppisten miesten alle 120-kiloisten sarjassa hopealle sijoittui Ari Myllyniemi tuloksella 125 kiloa. Hannu Mikkola kilpaili viisikymppisen alle 93-kiloisten sarjassa, jossa hän sijoittui niin ikään 125 kilon tuloksella yhdeksänneksi.

Ylöjärveläisten kovimmasta tuloksesta vastasi Vesa Korhonen, joka kilpaili nelikymppisten yli 120-kiloisten painoluokassa. Korhonen aloitti kisan 200 kilon tasatuloksella, joka itse asiassa olisi jo riittänyt kisan voittoon. Lopulta Korhonen voitti neljä kilpakumppaniaan 212,5 kilon tuloksella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?