Pirkanmaa siirtyy takaisin kiihtymisvaiheeseen – maskisuositus pysyy

Pirkanmaan koronatilanne on rauhoittunut ja sairaanhoitopiirin alue siirtyy leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Työpaikoilla suositellaan otettavaksi käyttöön hybridimallia, jossa vain osa työntekijöistä olisi paikalla lähityössä.

(Arkisto)

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli tiistaina, että syyskuun lopussa etätyösuosituksen päättyessä  työpaikoilla sovellettaisiin lokakuun alusta alkaen hybridimallia. Työpaikalla lähityössä olisi vain esimerkiksi puolet työntekijöistä kerrallaan, jos se työn luonteen vuoksi on mahdollista.

Lokakuun alusta THL:n riskiluokituksen mukaisissa matalan riskin yleisötapahtumissa, kuten teatterissa ja konserteissa, joissa on omat paikat, voidaan ottaa korkein sallittu asiakasmäärä. Esimerkiksi naulakoilla ja ravintolapalveluissa tulee kuitenkin välttää ruuhkien syntymistä.

Maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla edelleen.

Koronanäytemäärät vähentyneet kolmanneksella

Koronan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kahden viime viikon ajalta 91 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testitulosten osuus testatuista on viime viikon ajalta 2,6 prosenttia.

Testausta on nyt suunnattu kohderyhmälle, jolla on aiempaa todennäköisemmin positiivinen tulos. Näytemäärät ovat vähentyneet noin kolmanneksella edellisviikosta.

83,6 prosenttia pirkanmaalaisista yli 12-vuotiaista on nyt ottanut ensimmäisen koronarokotteen. Viikon aikana ykkösrokotteen rokotusprosentti on noussut 0,6 prosenttiyksikköä. Toisen rokotteen on saanut 63,6 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?