Ylöjärven Perussuomalaiset: Ratikasta neuvoa antava kuntalaisäänestys

Järjestetään neuvoa antava kuntalaisäänestys ratikasta

Me Ylöjärven Perussuomalaiset arvostamme isosti paikkakuntalaisten mielipiteitä. Koemme, että asukkaat tietävät parhaiten, mikä heille on parhaaksi, mitä he todellisuudessa haluavat.

Raitiotiehankkeesta on tullut asia, jota ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Jotkut ajattelevat, ettei koko hanke ole ajankohtainen, vaan se olisi vielä ratkaistavissa hamassa tulevaisuudessa.

Me pidämme välttämättömänä, että Ylöjärven mukanaolosta ratikka-hankkeessa järjestetään pikimmiten neuvoa antava kuntalaisäänestys.

Kuntalaisäänestys on demokraattinen ja selkeä tapa selvittää enemmistön tahto.

Turvataan nykyisten koulujen tulevaisuus

Ylöjärvellä asuvat ja paikkakunnalle muuttavat kertovat arvostavansa paikkakunnan korkeatasoista kouluverkostoa ja niissä annettavaa laadukasta opetusta. Lisäksi koulut ovat kaikin puolin modernissa kunnossa.

Satsataan jatkossakin kaikkiin Ylöjärven kaupungin kouluihin niin perustasolla kuin toisella asteellakin. Tehdään kouluistamme nykyistäkin vetovoimaisempia valttejamme. Esimerkiksi Koulutuskeskus Valoon satsaaminen merkitsee panostuksia omiin nuoriimme sekä laajemmin kaupunkiseudun läntisen puolen nuoriin.

Otetaan esimerkiksi Karhen ympäristökoulu, joka tarjoaa mielenkiintoisen erikoisuuden alakoulukokonaisuudessamme.

Ylöjärven kaupungin on oltava aktiivinen niin keskustan kuin eri kylien elinolojen vahvistamisessa. Meidän on mahdollistettava trendikäs maaseudulle muuttaminen. Tehdään tonttitarjonnasta näkyvää ja kiinnostavaa. Ylöjärven, Kurun ja Viljakkalan alueet tarjoavat runsaasti erilaisia asumisen ja elämisen vaihtoehtoja.

Jaetaan monikanavaisesti ja oikea-aikaisesti tietoa

Ylöjärvi on muiden kuntien tavoin historiallisen uuden edessä, kun sote-uudistuksen jälkeiset uudenlaiset kunnan aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa.

Ymmärrys ja tieto siitä, millainen kotikaupunkimme on vaikkapa vuonna 2030 tai 2040 ei ole vain harvojen ihmisten päässä. Tulevaisuutemme rakentaminen tarvitsee kaikkien ylöjärveläisten aivoriiheä.

Kannatamme runsasta, monipuolista ja aktiivista kuntatiedottamista.

Tuodaan porukalla faktat yhteiseen pöytään ja punnitaan ideoita, vaihtoehtoja sekä ratkaisuja.

Uskomme, että Ylöjärven kehittäminen on niin mielenkiintoista työtä, ettei niissä talkoissa tieto lisää kenenkään tuskaa.

 

SAMI SAVIO
045 2608 308
sami.savio@eduskunta.fi

Kaupungin talous on pidettävä vakaana ja verorasitus siedettävänä. Julkisten investointien järkevyys on punnittava tarkoin. Yrittämisen ja työnteon edellytysten on oltava kunnossa Ylöjärvellä.

 

MAURI HEISKA
040 520 1906
mauri.heiska@ylojarvi.fi

Saattaa sote-uudistus kunnialla maaliin saavuttaen Ylöjärvelle mahdollisimman suuri etu ja hyöty. Turvata tasapuolisesti palvelut kaikille asuinpaikasta riippuen. Tehdä Ylöjärvestä paras paikka asua ja elää, jonne kaikki haluaisivat muuttaa.

 

MARKKU MÄKI-VENTELÄ
040 727 1111
markku.maki-ventela@ylojarvi.fi

Terve ja tasapainoinen kuntatalous yhdistettynä oikeudenmukaiseen ja reiluun päätöksentekoon. Kaikilla on oltava oikeus turvalliseen asumiseen, liikkumiseen ja koulunkäyntiin. Kaupungin kasvun, vetovoimaisuuden ja kaikenikäisten palveluiden turvaaminen.

 

ERJA PELKONEN
0400 460 324
erja.pelkonen@ylojarvi.fi

Sosiaali- ja terveyspalvelut on vahvistettava rohkeasti Ylöjärven alueella vuonna 2022, koska sen jälkeen Tampere-vetoisessa sote-uudistuksessa se on epätodennäköistä. Yritän sairaanhoitajana ja psykoterapeuttina päästä aluevaaleihin ehdolle ja valituksi puolustamaan kaikenikäisten peruspalveluja, mielenterveyspalveluja ja lastensuojelua. Valtuustoryhmämme puheenjohtajana teen oikeudenmukaista, vastuullista ja yhteistyökykyistä politiikkaa yhteisen Ylöjärven parhaaksi.

 

TOMI SAARISTO
040 5055 113
tomi.saaristo@ylojarvi.fi

Lisätä jalankulkijoiden liikenneturvallisuutta koko Ylöjärven alueella. Olla tasapuolinen päätöksissä kuntalaisia kohtaan. Pitää Ylöjärven talous tasapainossa.

 

HANNU RUUSKA
050 366 4103
hannu.ruuska@ylojarvi.fi

Järjenkäyttö ja avoimuus mukana päätöksenteossa. Pidetään huoli myös syrjäkylien palveluista ja kohdellaan niitä tasaveroisina keskustaajaman rinnalla. Raitiotien tilalle lähijuna ja 65-tien perusparannus.

 

INGA-MARI LEHTI
0500 132166
inga-mari.lehti@ylojarvi.fi

Ensimmäinen tavoite on se, että Ylöjärven yrittäjyyttä tuetaan, ja Ylöjärvestä tehtäisiin yrittäjille houkutteleva vaihtoehto. Tämä lisää hyvinvointia ihan joka sektorilla. Toiseksi nousee meidän lapset ja nuoret, heidän koulut ja päivähoidot. Sisäilma-ongelmat on suoranainen vitsaus, ja turvallinen kouluarki kuuluu kaikille. Tämä on asia, jota on toistettu vuodesta toiseen, saamatta sitä kuitenkaan kuntoon. Kolmas asia, joka nousee esiin on maatalous ja sen surkea jama. Me tarvitsemme huoltovarmuutta.

 

TONI KOLEHMAINEN
045 678 8242
toni.kolehmainen@ylojarvi.fi

Lasten hyvinvointi on tärkeää. Ylöjärveä tulee vaalia lapsiystävällisenä alueena. Päätöksiä on tehtävä kuntalaisten etua ensisijaisesti ajatellen.

 

HENRIK PAJUNEN
050 4934371
henrik.pajunen@ylojarvi.fi

Emme saa velkaantua radikaalisti ratikan takia, joka hyödyttäisi vain murto-osaa kuntalaisista, ja josta kaikki joutuisivat maksamaan. Kuntalaisia pitää kohdella nykyistä tasapuolisemmin asuinpaikasta riippumatta. Kuntalaisten ääni tulee saada paremmin kuuluviin, ja heidän osallistamistaan päätöksentekoon on vahvistettava.

 

PANU KOSKI
045 8583 710
panu.koski@ylojarvi.fi

Oikeudenmukaisuuta päätöksentekoon. Mielenterveys-, vammais- ja vanhuspalvelut kuntoon. Yrittäjyys.

 

JUHA TUOMINEN
040 5222 500
juha.tuominen@ylojarvi.fi

Usein vain ideologia ja yksisilmäinen agenda edellä mentäessä unohtuu kaiken hyvinvoinnin perusta eli kunnan vakaa ja velattomuuteen tähtäävä talous. Tarkka talous tähtäimessä lähdinkin mukaan kuntavaaleihin, ja ainoa järkevä valinta oli PerusS ja ratikan ehdoton vastustaminen. Hahmoteltu 126 miljoonan euron ratikkaprojekti, joka palvelee marginaalista osaa asukkaista, on Ylöjärven haja-asutuksesta ja suuresta koosta johtuen täysin utopistinen idea ja etenkin taloudellinen riski.

Hyvinvointilautakunnassa pääsen edistämään pitkään suunnittelemiani kuntalaisten vapaa-aikaan ja harrastustoimintaan liittyviä ideoita. Odotankin mielenkiinnolla myös kuntalaisilta tulevia ehdotuksia Ylöjärven kehittämiseksi.

Hienoa on ollut huomata heti valtuustoryhmämme alkutaipaleella nuorekkaan PS suorastaan ylitsepursuava innostus edistää ja rakentaa meidän kaikkien ylöjärveläisten tulevaisuutta.

 

JARI NIEMI
0400 455 970
jari.niemi@phpoint.fi

Ratikan toteutus on haudattava. Kurun ja Viljakkalan kehittäminen. Monipuolisten palvelujen mahdollistaminen.

ylojarvi.perussuomalaiset.fi

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?