Paikallinen toimija: olisko sinulla tarjota nuorelle alennus tai ilmainen kokeilu harrastukseen? – ”Yhteistyökumppanit ovat Nuorisopassissa tosi tärkeässä roolissa”

Ylöjärvellä vuosi sitten käyttöön otettu Nuorisopassi aloittaa toimintansa jälleen. Kaupunki etsii sovellukseen uusia paikallisia yhteistyökumppaneita, joilla olisi tarjota ylöjärveläisnuorille vaikkapa maksuton kokeilu tai alennus yhteen harrastuskertaan. Ylöjärven kaupunki pilotoi Nuorisopassia ensimmäisen kerran vuonna 2020.

Nuorisopassi on puhelimeen ladattava sovellus, johon voidaan ladata pääsylippuja vapaa-ajan harrastuksiin, tapahtumiin tai vaikkapa lajikokeiluihin. Tavoitteena on innostaa nuoria löytämään mielekästä tekemistä ja samalla esitellä Ylöjärven sekä lähikuntien harrastustarjontaa.

Nuorisopassi on nimensä mukaisesti nuorille suunnattu puhelinsovellus, johon voidaan ladata pääsylippuja vapaa-ajan harrastuksiin, tapahtumiin tai vaikkapa lajikokeiluihin.

Ylöjärvellä sovellus on suunnattu 5.–9.-luokkalaisille ja nyt siihen etsitään uusia yhteistyökumppaneita, kuten paikallisia toimijoita ja yrittäjiä.

Nuorisopassin toiminnasta Ylöjärvellä vastaava lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori Kaisa Hakala kertoo, että liittymisellä Nuoripassiin palveluntarjoajaksi yritykset tukevat samalla nuorten hyvinvointia, mutta saavat toisaalta myös näkyvyyttä itselleen ja mahdollisesti uusia harrastajia.

– Nuorisopassi on erinomainen markkinointikanava. Palvelussa eri yhteistyökumppanimme pääsevät tarjoamaan esimerkiksi alennuksen yhdestä harrastuskokeilusta tai kokeilu voi olla myös ilmainen.

– Jos nuori innostuukin kokeilun jälkeen, on hänestä mahdollisuus saada jatkossa palvelun käyttäjä, jolloin myös palvelun tarjoaja hyötyy tästä. Yhteistyökumppanit ovat Nuorisopassissa tosi tärkeässä roolissa, eli rohkaisen ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Liikuntaa, kulttuuria, musiikkia…

Mitä kaikkea aktiviteettia mahdolliset yhteistyökumppanit voivat Nuorisopassissa tarjota?

– Ihan mitä tahansa sellaista, joka palvelisi nuoria. Liikuntaa, kulttuuria, musiikkia… On ollut sellaisia yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat esimerkiksi välipalaa, Hakala sanoo.

Myös Ylöjärven kaupunki osallistuu Nuorisopassiin omilla etuuksillaan. Tulossa on esimerkiksi alennuslippuja kuntosalille ja uimahalliin.

– Viime syksynä mukaan lähti kymmenkunta paikallista toimijaa. Koronan vuoksi Nuorisopassin käyttö ei kuitenkaan päässyt oikein kunnolla käynnistymään. Esimerkiksi Porissa ja Raumalla sovellus on ollut käytössä jo pidempään ja tullut tosi suosituksi, kun nuoret jo osaavat odottaa sinne uusia harrastusetuuksia, lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori Heikki Puttonen kertoo.

 

Mikä on Nuorisopassi?

  • Nuorisopassi on puhelimeen ladattava sovellus, johon voidaan ladata pääsylippuja vapaa-ajan harrastuksiin, tapahtumiin tai vaikkapa lajikokeiluihin.
  • Tavoitteena on innostaa nuoria löytämään mielekästä tekemistä ja samalla esitellä Ylöjärven sekä lähikuntien harrastustarjontaa.
  • Ylöjärvellä Nuorisopassi on suunnattu 5.–9.-luokkalaisille.
  • Nuorisopassi etsii Ylöjärvellä eri palveluntarjoajia yhteistyökumppaneikseen. Kiinnostuneet toimijat ja yritykset voivat ottaa yhteyttä lasten ja nuorten liikuntakoordinaattori Kaisa Hakalaan: 041 731 2144, kaisa.hakala@ylojarvi.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?