Ylöjärveläinen Riina Pietilä ja muut hurjat kisaavat BMX-racingin SM-kisoissa Tampereen uudella radalla

Ylöjärveläisetkin BMX-pyöräilijät pääsevät vauhtiin ensi viikonloppuna, kun Tampere Bike Club järjestää BMX-racingin SM- ja ISM -kilpailut sekä Suomi Cupin osakilpailun Tampereen Vilusenharjulla sijaitsevalla uudella radalla.

BMX-racing on vauhdikas ja yleisöystävällinen laji. (Kuva: Pixabay)

Vasta hiljattain valmistunut rata palvelee koko Pirkanmaan alueella lajia harrastavia. Radalla voi ajaa millä tahansa polkupyörällä. BMX-ratoja on Tampereen lisäksi vain Helsingissä, Espoossa ja Laukaalla. Myös Turussa on rata, joka on tosin päässyt huonoon kuntoon. SM-kisoja voidaan järjestää vain Tampereella ja Helsingissä.

Viikonloppuna radalla nähdään Suomen parhaat BMX-kuljettajat. Paikalla on yli 100 kisaajaa.

Ylöjärveläisistä mukana ovat ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Riina Pietilän ohella niin ikään suosikkeihin lukeutuva Aleksi Reiju sekä Juhana Pietilä. Ylöjärven kaupunki palkitsi Riina Pietilän viime vuonna SM-menestyksestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?