Ylöjärveläinen liikemies Carl J. Danhammer on kuollut

Värikkäästä elämästään tunnettu Danhammer kuoli 65-vuotiaana.

Danhammerin kuolemasta kertoi ensimmäisenä Seiska, jolle Danhammerin kuoleman vahvisti hänen entinen puolisonsa Paula. Danhammer kärsi pitkään terveysongelmista. Hänelle tehtiin maksan siirto viime vuoden keväällä.

 

Carl J. Danhammer tunnettiin myös Ghanan prinssinä. (Kuva: carldanhammer.fi/)

Piekasamäeltä kotoisin olevan Danhammerin alkuperäinen nimi oli Jouko Juvonen. Nimensä hän vaihtoi asuessaan Ruotsissa. Danhammer oli aikoinaan naimisissa mallina ja tv-juontajana tunnetun Anu Saagimin kanssa. Saagim erosi Danhammerista vuonna 1990.

Danhammer tunnettiin useista liiketoimistaan. Hän pyöritti muun muassa siivousyritystä Ruotsissa sekä ravintolaa Virossa. Danhammer toimi myös mäkhyppylegenda Matti Nykäsen managerina vuosituhannen vaihteen jälkeen. Elämänsä aikana Danhammer vieraili useaan otteeseen Ghanassa ja hän käytti itsestään myös nimitystä Ghanan prinssi.

Vuonna 2004 Danhammer oli Ylöjärvellä ehdolla kuntavaaleissa perussuomalaisten listalla. Danhammer sai 37 ääntä, mikä ei riittänyt valtuustopaikkaan.

Vuonna 2014 Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Danhammerin kahdesta törkeästä petoksessa vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Oikeus katsoi Danhammerin huijanneen isoja summia kyläkauppiaana tunnetulta Vesa Keskiseltä sekä rovaniemeläiseltä vanhukselta. Danhammer on tuomittu rikoksista myös Ruotsissa.

Carl J. Danhammerin kirjoitti paikallislehteen useita mielipidekirjoituksia:

Median etiikasta muutama sana! ”Kyseinen artikkeli loukkasi minua syvästi, koska tekstissä annettiin minusta valheellinen kuva”

Kateus on sairaalloista – ”En ole jääkiekkoilija-, formula-, televisio- tai mikään muukaan tähti, jolla on missi vaimona”

Suomen kuuluisuudet ja heidän primadonnansa: ”Lähdetään ensi viikonloppuna Helsinkiin tai Turkuun bailaamaan ja etsimään julkkiksia”

Mitkä niin poliittiset syyt? – Ihmeellinen kasvomaskifarssi

Missä on pääministerimme isänmaallisuus?

Köyhä Suomi: Rikkaiden EU-valtioiden pelastaja

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?