Viikonloppuna juhlitaan veneily- ja mökkeilykauden päättäviä venetsialaisia – ilotulitteita saa ampua Pirkanmaalla lauantaina iltakuudesta puoleen yöhön

Pirkanmaan pelastuslaitos sallii venetsialaislauantaina ilotulitteiden käytön ilman erillistä ilmoitusta. Ilotulitteiden ampuminen on sallittua ainoastaan taajama-alueiden ulkopuolella vesistöjen välittömässä läheisyydessä.

Huvilakauden päättäviä venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana. (Kuvituskuva)

Elokuun viimeisenä viikonloppuna juhlitaan mökkeily- ja veneilykauden päättäviä venetsialaisia. Venetsialaisiin ovat perinteisesti kuuluneet myös ulkotulet sekä ilotulitteiden ampuminen.

Ilotulitteita saa ampua Pirkanmaalla ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta lauantaina kello 18–24 välisenä aikana. Ilotulitteiden käyttö on sallittua vain taajama-alueiden ulkopuolella vesistöjen välittömässä läheisyydessä. Päätös ei ole voimassa metsäpalovaroituksen aikaan.

Pirkanmaan pelastuslaitos muistuttaa tiedotteessaan, että ilotulitteita tulee käyttää käyttöohjeiden mukaisesti. Sopivia käyttöpaikkoja ovat aukeat alueet ja rannat, joiden läheisyydessä ei ole rakennuksia tai veneitä.

Ilotulitteilla ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisille, rakennuksille tai muulle omaisuudelle. Ilotulitteita ammuttaessa on aina käytettävä suojalaseja, ja niiden käyttö on suositeltavaa myös yleisölle. Hätärakettien käyttö on sallittu vain hätätilanteissa.

Ilotulitteita ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä. Ilotulitteiden käyttäjä vastaa ilotulitteiden käytöstä ja käytön seurauksena mahdollisesti sattuneista vahingoista.

Kaikkien ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kielletty. Ilotulitteita ampuessa tulee huomioida oma, muiden henkilöiden sekä ympäristön turvallisuus. Ilotulitteista ei saa myöskään olla haittaa esimerkiksi ulkona laiduntaville tuotantoeläimille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?