Luvassa lähihoitajan paperit ja varma työpaikka Ylöjärven kaupungilla – rekrytoiva koulutus käynnistyy jälleen syyskuussa

Ikäihmisten hoitotyöhön valmistava työvoimakoulutus järjestetään Ylöjärvellä nyt toista kertaa. Viime kerralla kahdeksasta koulutuspaikasta useampi jäi täyttämättä.

Koulutuksesta voi työllistyä esimerkiksi Ylöjärven kaupungin kotihoitoon. (Arkistokuva: Susanna Viljanen)

Ylöjärven perusturva ja Tampereen aikuiskoulutuskeskus (Takk) järjestävät jälleen työvoimakoulutuksen, jossa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) ja työllistyä valmistumisen jälkeen ikäihmisten hoitotyöhön Ylöjärven kaupungille.

Lue myös: Uudenlaista koulutusta lähihoitajaksi – luvassa kahdeksan varmaa työpaikkaa Ylöjärvellä

Koulutus on työssäoppimispainotteinen ja koulutuksen aikaiset työssäoppimisjaksot tehdään Ylöjärven kaupungin kotihoidossa ja ikäihmisten asumispalveluissa.

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, ja hakijoiden on oltava vähintään 20-vuotiaita.

Viimeinen hakupäivä koulutukseen on torstaina 2. syyskuuta. Haun päättymisen jälkeen hakijoille järjestetään soveltuvuustestit ja valintahaastattelut.

Taattu työpaikka reilun vuoden mittaisesta koulutuksesta

Koulutus käynnistyy 27. syyskuuta alkavalla kahden viikon tutustumisjaksolla. Varsinainen koulutus tapahtuu ajalla 12.10.2021–20.12.2022.

Lähihoitajakoulutukseen sisältyy runsaasti harjoittelua Ylöjärvellä. Lähiopetuspäivät järjestetään puolestaan TAKKin tiloissa Tampereen valtatiellä.

Opiskelijat saavat esittää toiveita tulevasta työllistymisyksiköstään, ja kolmesta työssäoppimisjaksosta ainakin ensimmäinen ja viimeinen on tarkoitus suorittaa yksikössä, johon opiskelija tulisi valmistuttuaan työllistymään.

Koulutuksessa ovat mukana kaupungin kotihoito, lyhytaikainen asumispalvelu sekä asumisyksiköt Tiurala, Tarupirtti, Perttelintupa ja Pehtoori.

Vastaavanlainen työvoimakoulutus käynnistyi Ylöjärvellä ensimmäistä kertaa kesäkuussa. Kotihoidon ja asumispalvelujen päällikkö Marita Pitkänen Ylöjärven kaupungilta kertoo, että tuolloin kahdeksasta aloituspaikasta useampi jäi täyttämättä.

Lisätietoja hausta osoitteessa takk.fi/sote .

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?