Ilmoittautuminen koululaisten Ylöjärven mallin harrastusryhmiin avautui eilen illalla

llmoittautuminen koululaisten Ylöjärven mallin harrastusryhmiin syyslukukaudelle 2021 avautui perjantaina 13.8. kello 18. Mukana on paljon myös uusia harrastuksia.

Siskokset Saaga Rentola (vas.) ja Aada Rentola sekä Elsa Sivula näyttävät temppuja, joita sirkushiirillä voi tehdä. (Arkistokuva)

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa kuntapalvelut.fi/ylojarvi.

Koululaisten huoltajat saavat ilmoittautumisesta lisätietoja suoraan Wilman kautta.

Harrastuksia löytyy sekä koulukohtaisesti että useamman koulun oppilaille tarkoitetusti (avoimet ryhmät). Oppilaat valitaan harrastuksiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kaikki Ylöjärven harrastamisen mallin ryhmät ovat maksuttomia ja ohjauksesta vastaavat kunkin harrastuksen ammattilaiset. Harrastusten tarjoajia on mukana yli 20.

Lue myös:

Ilmaisten harrastuskerhojen tarjonta laajenee syksyllä – uutuutena muun muassa ravikoulu, Minecraft-kerho, painonnosto ja bändikerho

Mikäli harrastuksiin ei saada riittävästi osallistujia, ne joudutaan perumaan ja tilalle pyritään järjestämään jotain muuta harrastusta lukuvuoden aikana.

Mikäli oppilas ei mahdu mihinkään harrastusryhmään, eikä hänellä ole muuten mitään vapaa-ajan harrastusta, niin yhteydessä voi olla Ylöjärven harrastamisen malli -hanketta koordinoivaan Heikki Puttoseen. Hän auttaa kartoittamaan muita mahdollisia harrastusvaihtoehtoja. Parhaiten hänet saa kiinni sähköpostitse, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Ylöjärven Yhtenäiskoulussa Vet-luokilla opiskelevat oppilaat osallistuvat harrastustoimintaan iltapäivätoiminnan sisällä, joten heidän ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Topintuvan harrastukset pyritään käynnistämään heti, kun kuljetukset saadaan järjestettyä.

Muutamia harrastuksia tulee viikon 35 aikana lisää ja niistä ilmoitetaan suoraan kyseisen koulun oppilaille.

Ilmoittautumisohjeet:

Mene osoitteeseen kuntapalvelut.fi/ylojarvi. Valitse pääluokista Harrastamisen Ylöjärven malli, jonka jälkeen aineiksi aukeaa koulujen eri toimipisteet, valitse oma koulusi, jonka jälkeen näet harrastukset.

Harrastusta valittaessa lue harrastuskuvaus tarkasti sekä huomioi ikäryhmäsi, esimerkiksi 1.-2.lk. Valitse itsellesi mieluisa harrastus ja täytä ilmoittautumislomake. Tämän jälkeen ”ostoskorivaiheessa” tulee ilmoitus: olet päässyt ryhmään tai ryhmä on täynnä, olet jonossa.

Muista viedä ilmoittautuminen loppuun, täytä nimi- ja yhteystiedot ja lähetä. Sähköpostiisi tulee ilmoitus joko ryhmään pääsystä tai varasijastasi. Kaikille avoimista ryhmistä voit myös valita ikäryhmääsi koskevia harrastuksia. Huomaathan, että voit ilmoittautua vain oman koulusi alla oleviin harrastuksiin tai kaikille avoimiin ryhmiin, et muiden koulujen harrastuksiin.

Suomen ja Ylöjärven mallissa on kyse uudenlaisesta, koulupäivään liittyvästä harrastustoiminnasta, joka kattaa kaikki 1.-9.-luokkalaiset sekä lisäopetuksessa olevat. Mallin myötä ylöjärveläiskoululaisille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen ennen koulupäivää, sen aikana tai jälkeen.

Harrastustoiminta toteutetaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja harrastukset ovat ylöjärveläisten koululaisten omien toiveiden mukaisia.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?