Poliisin lupapalveluiden ruuhkat jatkuvat Sisä-Suomen alueella – vapaita aikoja voi joutua odottelemaan jopa lokakuulle saakka

Jonottamiseen kannattaa varautua, jos aikoo asioida poliisiaseman lupapalveluissa.

Passien ja henkilökorttien kysyntä on vilkastunut, mikä näkyy lupapalveluiden ruuhkina. (Kuvituskuva)

Lupapalvelut ovat edelleen ruuhkautuneet koko Sisä-Suomen poliisilaitoksen toiminta-alueella eli Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, tiedotti Sisä-Suomen poliisi tänään perjantaina.

Passien ja henkilökorttien kysyntä on vilkastunut, kun Suomen rokotustilanne on parantunut ja matkustusmahdollisuudet ovat hiljalleen lisääntyneet.

Poliisi kehottaa nyt poliisiaseman lupapalveluissa asioivia varautumaan siihen, että omaa vuoroaan joutuu jonottamaan. Kiireettömissä asioissa aika kannattaa varata polisiin verkkosivujen sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Lupapalveluiden ajanvarausajoissa on viivettä, ja vapaita aikoja voi olla vasta noin 2–7 viikon päähän, eli aikaa voi joutua odottelemaan jopa lokakuulle saakka. Ajanvaraus on käytössä kaikilla poliisiasemilla.

Vuoronumerolla asiointi on tarkoitettu pääasiassa kiireellisten asioiden hoitamiseen sekä niille, jotka eivät pysty käyttämään sähköistä asiointia tai varaamaan aikaa verkossa.

Aikaisempi passi tai henkilökortti on hyvä ottaa mukaan, jotta asiointi sujuisi mahdollisimman jouhevasti.

Ajan lupapalveluissa asiointia varten voi varata myös poliisin neuvontapalvelun kautta numerosta 0295 419 800.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?