Poliisi valvoo koulujen alkua liikenteessä – valvonnan pääpaino nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa

Koulureitti on syytä opetella huolellisesti uusien koululaisten kanssa, muistuttaa Sisä-Suomen poliisi.

Koululaiset ovat jälleen liikenteessä. (Arkistokuva)

Poliisi valvoo tulevina viikkoina tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja suojateillä varsinkin koulupäivien alkamis- ja päättymisajankohtina. Valvonnan tavoitteena on liikenneonnettomuuksien ennalta estäminen ja koululaisten turvallisen koulumatkan varmistaminen.

– Poliisin näkyminen ja ennen kaikkea näkyvä valvonta rauhoittaa liikennettä ja lisää koululaisten koulumatkojen turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, toteaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Poliisin valvonnan pääpaino on tulevina viikkoina nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Valvontaa kohdistetaan myös suojattomien tienkäyttäjien käyttäytymiseen liikenteessä, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä.

Myös ajoneuvojen turvalliseen ja tieliikennelain mukaiseen pysäyttämiseen tai pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota. Nopeuksia valvotaan erityisesti koulujen läheisyydessä ja muissa taajamien riskipaikoissa.

‒ On tärkeää huomioida riittävän alhaisen nopeuden merkitys ja erityinen varovaisuus nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset ja ilmestyvät liikenteeseen, Kallio muistuttaa.

Uusien koululaisten kanssa tulee opetella koulureitti yhdessä huolellisesti. Reittiä voi kulkea useamman kerran, ja varmistaa myös pitkin kouluvuoden alkua, että liikennesäännöt ovat jääneet muistiin. Myös kouluun palaavien lasten kanssa kannattaa muistella turvalliset tavat liikenteessä toimimiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?