Teivossa järjestetään huomenna koko perheen hevostapahtuma – luvassa muun muassa kepparikisa, hevos- ja poniajoa sekä päivän huipentavat tasokkaat ravit

Teivon ravikeskuksessa järjestetään lauantaina 7.8. koko perheen iloinen ja ilmainen tapahtuma, jossa esittäytyy laaja kattaus hevos- ja poniharrastustoimintaa. Haista Hevonen -tapahtuma on käynnissä kello 13–15.

Teivossa pääsee huomenna muun muassa keppariklinikalle, johon voi viedä keppihevosensa ammattilaisen terveystarkastukseen. (Kuva: Janne Kähkönen)

Teivossa on huomenna luvassa hevosaiheista puuhaa koko perheelle, kun Teivon Ravikeskus järjestää siellä Haista Hevonen -tapahtuman.

Kaikille lapsista aikuisiin on mahdollisuus kokeilla ajoa hevosilla ja poneilla. Lapsille on ponilla ajon lisäksi ratsastusta Teivon Ravikoulun poneilla lasten ulkoleikkipaikalla sekä mahdollisuus hoitaa islanninhevosia.

Aikuiset saavat kokeilla tandem-ajoa oikealla raviradalla ravikoulun hevosilla. Tandem-ajon ikäraja on 10 vuotta. Tandem-ajo päättyy kello 14.30, jolloin rata avautuu raveihin valmistautuville valjakoille.

Kaviouralla on myös upeita hevosesityksiä, joita ovat valmistaneet islanninhevos­harrastajat, SASKY koulutuskuntayhtymän Osaran maaseutuopetusyksikön opiskelijat ja kouluratsastaja Karoliina Kovanen.

Monenlaista keppihevosohjelmaa

Lasten kepparikisat käynnistyvät koirakeskuksen keppariareenalla kello 14. Ilmoittautuminen on avoinna kello 13 alkaen.

Kilpailun luokat ovat 1. ristikko (alle 7-vuotiaat) klo 14.00, 2. 40-50 cm klo 14.30, 3. 60-70 cm klo 15 sekä 80-90 cm klo 15.20. Ilmoittautua voi kahteen eri luokkaan.

Terveysturvallisuus huomioidaan kepparikisojen yhteydessä ja sisään halliin otetaan kisoissa vain 10 lasta kerrallaan.

Keppariareenan luona on myös kepparitarvikemyyjä sekä Tampereen hevosklinikan keppariklinikka, jossa ammattilaiset tekevät mm. kepparin terveystarkastuksia.

Totohallista katsomoalueen pääportin puoleisesta päädystä lasten sisäleikkialueelta löytyy hevosenkenkien maalausta, hevosenkenkien heittoa ja muuta kivaa. Hevosenkengän voi maalata mieleisekseen ja viedä kotiin muistoksi.

Tapahtumassa vietetään myös nuorisokerhojen päivää. Nuorisokerhojen rastipisteet on numeroitu ja pisteet löytyvät tapahtuma-alueelta.

Päivä päättyy tasokkaisiin raveihin

Päivä jatkuu kello 16 alkavilla urheilullisesti tasokkailla raveilla. Päälähtöinä on Delete Tammakriterium, jossa selviää lämminveristen 3-vuotiaiden tammojen parhaimmisto, Suurmestaruusajo Suomen ykköstason lämminverisille, Pimara cup suomenhevosille ja Prix de Teivo montelähtö.

Tapahtuman järjestäjätaho Teivon Ravit muistuttaa tapahtuman kävijöitä huolehtimaan koronaturvallisesta käyttäytymisestä. Kävijöiden tulee muistaa säilyttää riittävät turvavälit, välttää fyysistä kosketusta sekä huolehtia käsihygieniasta ja yskimishygieniasta.

Kasvomaskia on suositeltavaa käyttää kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Maskin käyttö ei kuitenkaan poista muiden varotoimien tärkeyttä. Järjestäjän mukaan Teivon väljissä tiloissa turvavälin noudattaminen on mahdollista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?