Sisä-Suomen poliisi vetoaa nyt vanhempiin: keskustele nuoresi kanssa liikenneturvallisuudesta ja ajamisen aiheuttamista häiriöistä – mopoliikenteen meluhaitoista on tullut runsaasti yhteydenottoja kesän aikana

Poliisille tulee kesäisin paljon valvontapyyntöjä meluisasta mopoliikenteestä taajamissa. Sisä-Suomen poliisi muistuttaa, että merkittävin oppi ja asenne liikennekäyttäytymiseen tulee kotoa.

Vilma Kaura otti kuvan Kauppakeskus Elolla järjestetystä Ylöjärven ensimmäisestä mopomiitistä toukokuussa 2019. Kuvan mopo ja henkilö eivät liity uutiseen.

Poliisi saa kesäisin paljon valvontapyyntöjä liittyen taajamien meluisaan mopoliikenteeseen. Pyyntöjä tulee koko maan tasolla mopojen, traktorimönkijöiden, moottoripyörien ja muiden nuorten suosimien moottorikäyttöisten ajoneuvojen aiheuttamista meluhäiriöistä. Myös Sisä-Suomen poliisille on tullut tällaisia viestejä tänä kesänä erittäin paljon.

Sisä-Suomen poliisi toivookin nyt, että vanhemmat ottaisivat muut huomioivan liikennekäyttäytymisen puheeksi kotona. Poliisilaitos muistuttaa tänään julkaisemassaan uutisessa, että poliisi voi valvoa ja ohjeistaa, mutta merkittävin oppi ja asenne liikennekäyttäytymiseen tulee kotoa.

Sisä-Suomen poliisi kirjoittaa uutisessaan, että monessa perheessä nuorelle hankittava moottorikäyttöinen kulkupeli helpottaa liikkumista, ja se on osa nuoruuteen kuuluvaa itsenäistymisen opettelua. Jokainen vanhempi toivoo, että oma nuori pääsee liikenteessä perille. Vanhemmilla on myös velvollisuus huolehtia lapsistaan.

Poliisilaitoksen viesti ja toive vanhemmille on ytimekäs:

– Vanhempi, keskustele nuoresi kanssa hänen oman toimintansa vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen sekä ajamisesta muille mahdollisesti aiheutuvasta häiriöstä ja sen välttämisestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?