Elisa on parantanut yhteyksiään usealla alueella Ylöjärvellä – myös 5G-verkkoa on laajennettu

Parannukset on tehty Ylöjärvellä alkuvuoden aikana. Korona-aika on lisännyt mobiilidatan käyttöä lähes kolmanneksella yhtiön verkossa.

Asuntila on yksi niistä alueista, joissa Elisa on hiljattain parantanut yhteyksiään. (Kuva: Jani Saarenpää)

Tietoliikenneyhtiö Elisa on parantanut mobiili- ja kiinteän verkon yhteyksiään Ylöjärvellä. Lisäksi se on laajentanut Ylöjärvellä aiemmin avaamaansa 5G-verkkoa.

Mobiiliverkon kapasiteettia on parannettu, ja kiinteän verkon palvelut ovat yhä useamman saatavilla. 5G-verkkoa on laajennettu muun muassa Peräsillan ja Mutalan alueilla. Elisa kertoi yhteyksiensä parantamisesta myös tammikuussa.

 Lue myös: Elisa avasi 5G-verkon Ylöjärvelle

Elisa vahvisti verkkoaan Asuntilan, Elovainion, Huurteilan, Mannin, Metsäkylän, Mettistön, Mutalan, Pappilanniemen, Peräsillan, Rotikon, Soppeenmäen ja Vuorentaustan alueilla.

Elisan mukaan 5G tuo mukanaan merkittävästi enemmän kapasiteettia, joka mahdollistaa entistä nopeammat yhteydet ja enemmän käyttäjiä. Pirkanmaan alueen asiakkaista jo yli puolet asuu Elisan 5G-verkon alueella. Tampereella prosenttiosuus on yli 80. Yhtiön mukaan kapasiteettia tarvitaan, sillä mobiilidatan käyttö on jatkanut kasvuaan koko korona-ajan.

–  Kun korona-aika alkoi, ihmisten elämä kokonaisuudessaan siirtyi koteihin. Verkossamme tapahtui valtakunnallisesti merkittävä, yli 30 % kasvu mobiilidatan käytössä. Kasvu on jatkunut Pirkanmaan alueella tasaisesti koko koronavuoden ajan, ollen huhtikuussa 2021 noin 15 % korkeampi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana, Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo Elisan tiedotteessa.

Elisan 5G-verkon alueella asuu yli puolet suomalaista yli 100 paikkakunnalla. Yhtiö kertoo, että suomalaisille luontevin paikka siirtyä uuden teknologian käyttäjäksi on ollut päätelaitteen vaihdon yhteydessä.

– 15 myydyimmästä puhelinmallistamme jo 10 on 5G-laitteita. Yritysten käyttöön ostetuissa laitteissa suhde on liki sama. Tämä kertoo siitä, että suomalaisten siirtyminen 5G:n käyttäjiksi kiihtyy koko ajan, Lehtinen jatkaa.

Ylöjärven lisäksi Elisa paransi alkuvuonna yhteyksiään myös Hämeenkyrössä, johon se avasi myös uuden 5G-verkon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?