Seitsemisen polut kutsuvat jälleen polkujuoksuun! Lyhyimmälle reitille voi lähteä vaikka perheen kanssa

Jo kuudes Seitsemisen polkujuoksu järjestetään sunnuntaina 8. elokuuta Koveron kruununmetsätorpan toimiessa tapahtumakeskuksena. Viimeinen ennakkoilmoittautumispäivä on keskiviikko.
Seitseminen, Koveron perinnetila, juoksu, polkujuoksu

Nyt lähtee! Polkujuoksu kehittää ketteryyttä ja haastaa kehoa monipuolisesti.  (Kuva: IKNV:n arkisto)

Ensimmäisellä kerralla vuonna 2016 polkujuoksu oli uusi, nouseva laji Suomessa, vaikka poluilla ovat niin juoksijat kuin suunnistajatkin harjoitelleet aina.

Viidessä vuodessa lajin kisakalenteri on täyttynyt, ja erityisesti pitkät ja vaativat polkujuoksukilpailut ovat nostaneet suosiotaan, mutta myös Seitsemisen tapahtuma on säilyttänyt paikkansa ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua lajiin ensikertalaisillekin.

Kansallispuiston poluille viitoitetaan kolme eripituista reittiä, joiden varrelta löytyy niin hyväkulkuisia neulaspolkuja, hiukan juurakkojakin, pitkospuita soitten ylityksissä ja ylipäätään kauniita, rauhallisia maisemia.

Juoksijat lähetetään kaikille reiteille yhtaikaa kello 11 Koveron parkkipaikan tuntumasta, ja kaksi lyhyempää reittiä eroavat pisimmästä Kirkkaanlamminkankaalla. Pisin, 19 kilometrin lenkki käy kääntymässä Luontokeskuksen kohdalla, ja paluu tapahtuu Seitsemistien itäpuolta – tasaisempien suopätkien jälkeen juoksijat pääsevät nauttimaan Multiharjun aarnimetsän maisemista, jonne myös 9,4 kilometrin kiertäjät pääsevät loppulenkillään.

Lyhimmälle, 5,4 kilometrin reitille voi hyvin lähteä kokeilemaan yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin, vuosien varrella matkaa on taitettu perhereitillä myös kantorepussa!

Jo toinen koronavuosi on aiheuttanut paljon harmia eri tapahtumajärjestäjille, mutta onneksi tällainen täysin ulkoilmassa tapahtuva voidaan tänäkin vuonna turvallisesti järjestää.

Mikäli rajoitukset huomattavasti tiukentuisivat, järjestäjät harkitsevat lähdön porrastusta – tämä tuskin on tarpeen, sillä 100-200 juoksijaa hajaantuu nopeasti kukin omaa tahtiaan etenemään. Suunnistusseura Ikaalisten Nouseva-Voima on vastannut joka vuosi käytännön järjestelyistä.

Reittien varrella on huoltopisteillä tarjolla vettä ja urheilujuomaa, samoin maalissa Koverossa, jonka pihapiirissä on hyvin tilaa myös huoltajien odotella juoksijoita maaliin ja ihastella samalla laitumella laiduntavia lampaita.

Ennakkoon ehtii mukaan ilmoittautua vielä keskiviikkona 4. elokuuta, ja jälki-ilmoittautuminen onnistuu paikan päällä tapahtuma-aamuna. Lisätietoja Seitsemisen polkujuoksusta löytyy täältä: http://www.seitsemisenpolkujuoksu.fi

Outi Borgenström / Ikaalisten Nouseva-Voima

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?