Kurun markkinoilla on voinut altistua koronavirukselle viime lauantaina – Tays julkaisi tänään kaikkien aikojen pisimmän listansa mahdollisista altistumispaikoista Pirkanmaalla

Koronalle on voinut altistua markkinoilla kello 7–15. Tays tiedotti viime viikolla, että altistuneille ei ehditä soittaa, koska paheneva tautitilanne on ruuhkauttanut tartunnanjäljityksen.

Kurun markkinat vetivät lauantaina Kurun keskustan täyteen myyjiä ja markkinavieraita. (kuva: Sanna Hillberg)

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays julkaisi tänään kaikkien aikojen pisimmän listansa paikoista, joissa on voinut viime päivinä altistua koronavirukselle. Listalla on kymmeniä paikkoja eri puolilta Pirkanmaata, erityisesti viime viikonlopulta.

Ylöjärveltä listassa on mukana Kurun keskustassa lauantaina 24.7. vietetyt Kurun markkinat, joissa koronalle on voinut altistua kello 7–15 välisenä aikana. Markkinat olivat avoinna yleisölle kello 9–15.

Koronalle on voinut altistua Pirkanmaalla myös esimerkiksi Tampereen Ratinassa 22.–24.7. vietetyillä Tammerfesteilla, joihin on jo yhdistetty useampi jatkotartunta.

Jäljitystiimi priorisoi puhelut tartunnan saaneille

Tays kertoi viime viikolla Twitterissä ja Facebookissa, että paheneva tautitilanne on ruuhkauttanut tartunnanjäljityksen. Jäljitystiimi priorisoi puhelut koronatartunnan saaneille, joten altistuneille ei ehditä soittaa.

Tays vetoaakin nyt kansalaisiin, jotta he toimisivat vastuullisesti pahenevassa tartuntatilanteessa. Karanteenitekstiviestin ohjeita on syytä noudattaa ja testiin tulee hakeutua erittäin matalalla kynnyksellä, mikäli tieto altistumisesta tulee muuta kautta tai mikäli ilmenee koronaan viittaavia oireita. Tällöin tulee myös välttää ravintoloihin ja joukkotapahtumiin menemistä.

Tampereen yliopistollinen sairaala ilmoittaa Facebookissa ja Twitterissä niistä infektioyksikön tietoon tulleista altistustilanteista, joissa mahdollisesti altistuneita henkilöitä ei tunneta tai voida muutoin suoraan tavoittaa.

Tays ei julkaise sellaisia altistustilanteita, joissa altistuneisiin saadaan yhteys muulla tavoin. Kunnat tiedottavat itse omien toimipisteidensä, kuten koulujen ja päiväkotien altistumistilanteista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?