Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti ensi viikolla – painopisteinä muun muassa kuorman varmistaminen ja tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisin liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2021. Viime vuonna vastaavassa valvonnassa Sisä-Suomen poliisi tarkasti noin 150 ajoneuvoa kuljettajineen.

Raskas liikenne on tehovalvonnassa koko ensi viikon.

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 19.–25.7.2021. Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (ROADPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2021. Valvonnan tavoitteena on sekä liikenneturvallisuuden parantaminen että harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

– Valvontaa kohdennetaan erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Lisäksi tämän valvontajakson erityisteemana on ammattikuljettajien ajon aikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta.

– Kuljettajien puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana tullaan puuttumaan. Lisäksi kuljettajan näkökentän esteisiin, kuten kojelaudan päälle rakennettuihin ja asennettuihin tasoihin tai tuulilasin kiinnitettyihin koriste-esineisiin tullaan puuttumaan, Ihalainen sanoo.

Erityisen tärkeää on hyvä näkyvyys ohjaamosta etuoikealle, varsinkin näin kesäaikaan, kun liikkeellä on paljon jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, erilaisia sähköisiä kulkuvälineitä unohtamatta.

Viime vuoden heinäkuussa vastaavan valvontaviikon aikana tarkastuksiin käytettiin 2 665 työtuntia ja tarkastettiin 1 668 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista 321 oli ulkomaalaisia. Valvonnan aikana määrättiin kaiken kaikkiaan yli 500 eri seuraamusta. Tällä kertaa tavoitteena on noin 1 600–1 800 ajoneuvon tarkastaminen.

Sisä-Suomen poliisi tarkasti viime vuonna vastaavassa valvonnassa noin 150 ajoneuvoa kuljettajineen. Ajoneuvoista 20 oli ulkomaisia. Seuraamuksia tuli 40:lle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?