Nysse luopuu maskipakosta ensi maanantaina – suosittelee edelleen vahvasti maskin käyttöä

Maskipakosta päätettiin luopua Pirkanmaan koronatilanteen helpotuttua. Pakon sijaan kasvomaskin käyttöä ohjaa edelleen vahva suositus maskin käytöstä.
bussi

Tampereen seudun joukkoliikenteen maskipakko ehti olla voimassa neljä kuukautta.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedotti tänään luopuvansa maskipakosta liikennevälineissään. Maskinkäyttöpakko päättyy maanantaina 12.7.

Nyssen maskipakko astui voimaan 15.3.2021, joten se ehti olla voimassa nelisen kuukautta. Pakko koski 12 vuotta täyttäneitä matkustajia. Nysse suosittelee edelleen vahvasti kasvomaskin käyttöä, ja voimassa on maanantaista alkaen maskipakon sijaan vahva maskisuositus.

Maskipakon vaihtumisesta vahvaan suositukseen päätti Tampereen kaupungin häiriötilannejohtoryhmä, joka päätyi ratkaisuun Pirkanmaan helpottuneen koronatilanteen vuoksi.

Tampereen seudun joukkoliikenne muistuttaa tiedotteessaan turvallisesta matkustamisesta korona-aikana. Kyytiin on syytä tulla vain täysin terveenä, ja turvaväleistä täytyy huolehtia sekä pysäkeillä että liikennevälineissä.

Nysse muistuttaa myös hyvästä käsihygieniasta ja kehottaa välttämään edelleen käteisen käyttöä. Matkan maksaminen onnistuu matkakortilla, Nysse Mobiililla sekä pankki- ja luottokortin ja mobiililaitteen lähimaksulla ilman lähikontaktia.

Lue myös: Nysse-busseissa maskipakko ensi maanantaista alkaen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?