Ylöjärven Uutisten logo on sateenkaariväreissä – Yhdenvertaisuus ei ole politiikkaa

Ylöjärven Uutisten nimiö on keskiviikon lehden pääuutissivulla värjätty sateenkaarivärein. Haluamme tällä tavoin kunnioittaa kulunutta pride-kuukautta, joka on jälleen kerran nostanut esiin tärkeimpiä arvoja.

Ylöjärven Uutiset on vain yksi lukuisista yrityksistä ja yhteisöistä, jotka ovat nostaneet pride-teeman koko suomalaisen yhteiskunnan läpileikkaavaksi ilmiöksi.

On tietysti surullista, että vielä vuonna 2021 Suomessakin täytyy nostaa erikseen esille yhdenvertaisuus. Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden pitäisi olla niin itsestäänselviä asioita, ettei niiden puolesta pitäisi joutua kampanjoimaan. Mutta niin kauan kuin näin ei ole, riittää pride-liikkeellä työtä tehtäväksi.

Pride muistuttaa siitä, etteivät ihmisoikeudet vielä tänäkään päivänä tule annettuina vaan ne pitää ottaa.

Ja vaikka pride nostaa esiin erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, voidaan samassa yhteydessä puhua kaikenlaisesta syrjinnästä.
Kaikista harmillisinta on se, että sateenkaarivärien vastustamisella yritetään tehdä politiikkaa. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat ihmisen perusoikeuksia, eikä niillä voida tehdä politiikkaa. Näistä arvoista ei neuvotella vaan niiden täytyy olla ja pysyä.

Ei voi pestä kasvojaan kysymällä, miksi jokaista vähemmistöä ei puolusteta yhtä voimakkaasti. Sateenkaarivärit kuuluvat kaikille, eikä niiden käyttäminen ota keneltäkään mitään pois.

Ylöjärven Uutiset kokee, että on tärkeää olla mukana edistämässä ja tukemassa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Eikä niiden edistäminen ja tukeminen riipu hetkestä vaan se vaatii sitotumisista vuoden jokaisena päivänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?