Kyröskoskentien onnettomuuspaikan kunnostus haittaa liikennettä pitkälle ensi viikkoon Viljakkalassa – kaatunut sorarekka valutti öljyä pohjavesialueelle

Alkuviikolla kaatuneen kuorma-auton valuttamaa öljyä puhdistetaan edelleen lähellä Hämeenkyrön ja Ylöjärven kunnanrajaa.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Ylöjärven puolella lähellä Hämeenkyrön rajaa. (Kuva: Pirkanmaan ely-keskus)

Onnettomuuspaikan kunnostaminen Viljakkalan Kyröskoskentiellä haittaa liikennettä juhannukseen saakka. Asiasta tiedotti Pirkanmaan ely-keskus perjantaina iltapäivällä.

Onnettomuuspaikalta kaivetaan pois pilaantunut maa-aines ja vaihdetaan uutta tilalle. Ely-keskuksen mukaan kaivuutyön laajuus ja kesto selviävät työn edetessä. Työn arvioitu päättymisajankohta on ensi viikon torstai 24.6.

Työmaa aiheuttaa haittaa liikenteelle, sillä ajokaistoja on jouduttu kaventamaan kunnostustöiden takia. Liikenne pääsee kuitenkin ohittamaan työmaan, sillä tietä levitetään murskeella työmaan kohdalta. Tarvittaessa liikenne ohjataan käyttämään yhtä ajokaistaa liikennevalo-ohjauksella ja liikenteenohjaajan avulla.

Ely-keskuksen mukaan tapahtumapaikan ohitus onnistuu myös raskaalla ajoneuvolla. Se suosittelee kuitenkin raskasta liikennettä kiertämään onnettomuuspaikan erityisen haastavassa tilanteessa. Viitoitettu kiertotie kulkee Lintuharjuntien (maantie 13153) ja Ylöjärventien (maantie 2773) kautta ja on pituudeltaan 15 kilometriä.

Onnettomuus tapahtui alkuviikolla, kun soraa ajanut kuorma-auto kaatui, ja siitä pääsi valumaan maaperään öljyä vedenottamon viereiselle pohjavesialueelle. Pelastuslaitos käynnisti pilaantuneen maan kaivamisen välittömästi ja siirsi myöhemmin tilanteen hoitamisen Ylöjärven kaupungille.

Tapahtumapaikka sijaitsee Ylöjärven puolella lähellä Kyröskosken taajamaa, noin viiden kilometrin päässä Kolmostieltä. Tarkka osoite on Kyröskoskentie 439.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?