Ylöjärvi otti käyttöön Omaolo.fi-palvelun – Nyt aluksi oirearvioita voi tehdä koronasta, virtsatie- ja silmätulehduksista sekä seksitaudeista

Ylöjärven kaupunki on ottanut käyttöön uuden sähköisen terveyspalvelun, Omaolon. Omaolo korvaa terveyskeskuksen nykyisen sähköisen 24h-asiointipalvelun, Klinikin, jonka käyttö päättyi 31.5.

(arkistokuva)

Omaolo.fi on verkkopalvelu, joka ottaa asiakkaan mukaan edistämään hänen hyvinvointiaan. Palvelun käyttö on helppoa ja se säästää aikaa jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä.

Sairaslomaa, reseptejä…

Omaolon palveluita ovat muun muassa oirearviot, palveluarviot, henkilökohtaiset suunnitelmat, hyvinvointitarkastukset ja -valmennukset.

Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko asiakkaan oireet ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin.

Jos käynti esimerkiksi terveysasemalla on tarpeen, Omaolon kautta ammattilainen voi varata asiakkaalle ajan tai antaa tiedon siitä, minne voi ottaa yhtyettä. Vaikka Omaoloon ei kirjautuisi, asiakas saa perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueen palveluihin.

Omaolon palveluarvioissa voi myös arvioida mahdollisuuden omaishoidon tukeen ja joihinkin sosiaalipalveluihin.

Omaolosta saa muun muassa reseptin tai voi pyytää sairauslomaa. Omaolon kautta ammattilaiset myös saavat paremmat ennakkotiedot asiakkaasta, jolloin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan. Omaolo on Omakannan kumppani ja palvelut voivat jakaa tietoja asiakkaan suostumuksella.

Käyttöön vaiheittain

Aluksi Ylöjärvellä on mahdollisuus tehdä Omaolossa oirearvioita, joista ensimmäisenä tulevat käyttöön korona-, virtsatietulehdus-, silmätulehdus- ja seksitautioirearviot. Muut oirearviot otetaan käyttöön myöhemmin tänä ja ensi vuonna.

Omaolon sähköiset palvelusisällöt tulevat kasvamaan myös muilta osin vuonna 2022 muuan muassa palveluarvioilla, hyvinvointitarkastuksilla ja -valmennuksilla sekä henkilökohtaisilla suunnitelmilla.

 

Yksi kommentti

  1. Jorma Satola

    Miten tuota omaolo palvelua käytetään.
    Missään ei kerrota sitä, miksi ei?
    Viime viikolla olen yrittänyt lähettää viestiä omalääkärille ja -hoitajalle. Täysin tuloksetta. Viestit sieltä tulevat, mutta täältä ei pysty mitään lähettämään. On lähes yhtä hyvä systeemi kuin soittaminen, jossa on pakko kuunnella pari minuuttia ja aina samaa tyhjänpäiväistä tekstiä, jota ei edes voi lopettaa ja josta joutuu maksamaan ties kuinka paljon per minuutti???

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?