Korona: Viimeistä ryhmää eli 16-29-vuotiaita päästäneen rokottamaan elokuussa

Koronarokotukset ovat edenneet Ylöjärvellä suunnitellusti rokotteiden saatavuuden mukaan. Parhaillaan rokotetaan 35 vuotta täyttäneitä.

Heinäkuussa Suomessa otetaan käyttöön myös EU:n yhteinen koronatodistus. (arkistokuva)

Seuraavana vuorossa ovat 30 vuotta täyttäneet, ja heidän jälkeensä tällä erää viimeinen ikäryhmä, 16-29-vuotiaat.

– Rokotusajanvarauksen avautuminen näille ikäryhmille on täysin kiinni siitä, kuinka saamme rokotteita. Todennäköisesti nämä rokotukset alkavat elokuussa. Avaamme ajanvarauksen heti, kun se on mahdollista, toteaa Ylöjärven kaupungin koronarokotusten yhteyshenkilö Soile Ridanpää.

Kesällä Ylöjärvellä ja koko Pirkanmaalla keskitytään tehosterokotuksiin eli koronarokotteiden toiseen annokseen.

– Tehosterokotteen ottaminen on ensiarvoisen tärkeää mahdollisimman hyvän suojan saamiseksi, Soile Ridanpää korostaa.

Tehosterokotus on pääsääntöisesti 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Tehosteaikaa ei tarvitse varata itse, vaan se annetaan ensimmäisellä rokotuskerralla.

Tehosterokotusajan siirtämistä tulee välttää, jotta rokotukset etenevät, eikä rokotteita mene hukkaan. Ajan aikaistaminen ei ole mahdollista.

Jos tehosteajan siirtäminen myöhemmäksi on tarpeen erittäin painavista syistä, tulee asiakkaan soittaa koronarokotusten puhelinajanvaraukseen ja kysyä lisäohjeita.

Lisätietoja ja ohjeita koronarokotuksista Ylöjärvellä:
www.ylojarvi.fi/koronarokotukset.fi

Alkuvuodesta rokotettujen kannattaa tarkastaa tiedot koronatodistusta varten. Kansallisen koronarokotustodistuksen saa Omakannasta: www.kanta.fi/omakanta.

Heinäkuussa Suomessa otetaan käyttöön EU:n yhteinen koronatodistus, joka korvaa kansallisen koronarokotustodistuksen. Ennen matkallelähtöä on syytä tarkistaa kohdemaan todistusvaatimukset.

Koronarokotuksen tammi-maaliskuussa 2021 Ylöjärvellä saaneita kehotetaan tarkistamaan rokotustiedot Omakannasta rokotustodistuksen saamisen varmistamiseksi. Teknisten ongelmien vuoksi alkuvuoden ensimmäisten todistusten tulostuksessa voi olla ongelmia.

Jos siis sait koronarokotteen tammi-maaliskuussa ja tarvitset rokotustodistuksen, mutta et pysty tulostamaan sitä Omakannasta, kannattaa olla yhteydessä Ylöjärven koronarokotusten ajanvarausnumeroon 03 735 6702 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18.

Lisätietoja koronatodistuksesta Kanta.fi-sivustolla:
www.kanta.fi/koronatodistus

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?