Pirkan pyöräilijät polkaisevat matkaan sunnuntaina – Viikon päästä perjantaina on luvassa Yöpyöräily ja Pirkan Pyhä

44. Pirkan Pyöräily järjestetään su 13.6.2021 poikkeusjärjestelyin ja rajoitetulla osanottajamäärällä. Kesäkuun alkuun asti kestänyt epävarmuus toteutuksesta on viimein vaihtunut tiiviiseen järjestelyjen loppurutistukseen.

Tänä vuonna Pirkan Pyöräilyyn osallistuu rajattu määrä ennakkoon ilmoittautuneita pyöräilijöitä. Ilmottautuminen tapahtumapaikalla ei ole mahdollista koronatilanteen vuoksi. (Kuva: Virpi Ukonmäki)

Pirkan Pyöräilyssä on tänä vuonna rajoitettu osallistujamäärä, ja mukana polkee kaikkiaan 1 500 ennakkoon ilmoittautunutta pyöräilijää. Lisäksi omatoimiseen MunPyöräilyyn ilmoittautui yli 200 pyöräilijää. Jälki-ilmoittautuminen tapahtumapaikalla ei ole mahdollista koronatilanteen vuoksi.

Tapahtumaa on jaettu kahdelle päivälle siten, että sunnuntaina 13.6. pyöräillään Pitkä Pirkka (217 km), HiekkaPirkka (n. 177 km) sekä Klassikko (134 km).

Ensi viikon perjantaina 18.6. järjestetään Pirkan Pyhä (40 km) sekä Yöpyöräily (134 km). Lapsille suunnattu Lilliputti (4 km) jää kokonaan pois tämän vuoden ohjelmasta.

Reitti kulkee Hakametsästä Nokialle tai Ylöjärvelle matkan pituuden mukaan

Sunnuntain tapahtumapäivänä lähtö ja maalialueena toimii tutusti Hakametsän jäähalli, josta pyöräilijät suuntaavat Rantatunnelin lävitse reiteilleen. Tämä vaikuttaa hieman sunnuntaiaamun liikenteeseen, sillä pyöräilijöille on muutamaksi tunniksi varattu tunnelin toinen ajokaista Ylöjärven suuntaan.

Kaikki pyöräilijät ovat kulkeneet läpi tunnelin kymmeneen mennessä, jolloin liikenne palautuu normaaliksi.

Pitkän Pirkan pyöräilijät suuntaavat tunnelista Nokian ja Hämeenkyrön kautta Ylöjärvelle kiertämään Näsijärveä Kurun, Muroleen ja Terälahden kautta takaisin Tampereelle.

Klassikon pyöräilijät suuntaavat Rantatunnelista kohden Ylöjärveä ja kiertämään Näsijärven samaa reittiä Pitkän Pirkan pyöräilijöiden kanssa. Pyöräilijöitä Näsijärven ympärillä riittää aina iltaan asti, sillä Hakametsän maali sulkeutuu klo 20.

Tapahtuman lähtövälejä on porrastettu huomattavasti verrattuna aiempiin vuosiin. Myös huoltopisteiden määrää on karsittu normaaleihin vuosiin verrattuna.

Viikon päästä perjantaina Pirkan Pyhä ja Yöpyräily

Perjantaina 18.6. pyöräillään Pirkan Pyhä sekä Yöpyöräily.

Pirkan Pyhä lähtöpaikaksi on vaihtunut Takon soutukeskus Hatanpäällä. Pyhäjärven kiertävät pyöräilijät polkaisevat matkaan porrastetusti klo 15-17 välissä ja saapuvat maaliin klo 20 mennessä. Kiertosuunta järven ympäri varmistuu lähempänä tapahtumapäivää, tällä halutaan mahdollistaa mahdollisimman sujuva reitit läpi kaupungin rakennustöiden.

Yöpyöräilyn starttaa samaisena perjantaina Hakametsän jäähallilta klo 21 ja maaliin pyöräilijöitä odotetaan lauantaiaamuun klo 6 mennessä. Kiertosuunta on Ylöjärven, Kurun, Muroleen ja Terälahden kautta takaisin Hakametsään.

Uutuutena Pirkan Pyöräilyssä on tänä vuonna Mun pyöräily. Siihen ilmoittautuneet pyöräilevät omat Pirkan Pyöräilyn mittaiset reittinsä itse valitsemanaan aikana sekä mieleisellään reitillä kesäkuun aikana. Suoritusmerkinnän osallistumisestaan he saavat toimittamalla järjestäjälle gps-tiedoston reitistään.

Ilmoittautuminen jäljellä oleviin Pirkan Pyöräilyn paikkoihin on auki niin pitkään, kun asetettu osallistujamäärä on täynnä os. www.pirkankierros.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?