Kaupunki ottaa käyttöön Omaolo-verkkopalvelun, jossa voidaan kartoittaa esimerkiksi asiakkaan hoidon tarvetta

Ylöjärven kaupunki ottaa käyttöön uuden sähköisen terveyspalvelun Omaolon kesäkuun aikana. Omaolo korvaa nykyisen terveyskeskuksen sähköisen 24-asiointipalvelun, Klinikin.

Omaolo korvaa kaupungin nykyisen 24-asiointipalvelu Klinikin.

Omaolo.fi on helppokäyttöinen verkkopalvelu, jossa asiakas pystyy hoitamaan omaan terveyteensä liittyviä asioita ilman jonottamista ja hoitokäyntejä. Omaolon palveluihin kuuluvat muun muassa oirearviot, palveluarviot, henkilökohtaiset suunnitelmat, hyvinvointitarkastukset ja -valmennukset.

Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireet ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin.

Jos käynti esimerkiksi terveysasemalla on tarpeen, ammattilainen voi varata Omaolon kautta asiakkaalle ajan tai antaa tiedon siitä, minne tämä voi ottaa yhteyttä.  Omaoloon kirjautuminen ei ole välttämätöntä, sillä asiakas saa perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueen palveluihin.

Omaolon palveluarvioissa on mahdollista arvioida mahdollisuus esimerkiksi omaishoidon tukeen ja joihinkin sosiaalipalveluihin. Verkkopalvelusta asiakas saa myös reseptin ja voi pyytää sairauslomaa.

Omaolo helpottaa myös ammattilaisten työskentelyä: palvelun kautta he saavat paremmat ennakkotiedot asiakkaasta, jolloin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan. Omaolo on Omakannan kumppani ja palvelut voivat jakaa tietoja asiakkaan suostumuksella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?