Pauli Piiparinen on Ylöjärven uusi kaupunginjohtaja – äänestyksestä muodostui erittäin tiukka

Ylöjärven vt. kaupunginjohtaja, kaupunkirakennejohtaja Pauli Piiparinen on valittu Ylöjärven uudeksi kaupunginjohtajaksi. Kaupunginvaltuusto äänesti uudesta kaupunginjohtajasta myöhään maanantai-iltana.

Piiparisen ohella kaupunginjohtajan paikasta finaalivaiheessa kisasivat Tampereen kauppakamarissa johtajana työskentelevä Peer Haataja sekä Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen

Vaali suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä. Äänestyslipukkeensa antaa SDP:n valtuutettu Kaija Järvinen.

Vaali suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä. Ensimmäisessä äänestyksessä Pauli Piiparinen sai 24 ääntä ja Timo Nousiainen 21 ääntä. Peer Haataja jäi neljään ääneen. Ensimmäisessä äänestyksessä hylättiin kaksi ääntä. Koska kukaan ehdokkaista ei saanut yli puolta äänistä, suoritettiin toinen äänestys Piiparisen ja Nousiaisen välillä. Ratkaisevassa äänestyksessä Piiparinen sai 29 ääntä ja Nousiainen 20 ääntä. Tässäkin äänestyksessä hylättiin kaksi ääntä.

Piiparinen seuraa tehtävässä tammikuussa irtisanoutunutta Jarkko Sorvantoa, joka ehti luotsata Ylöjärveä kaupunginjohtajana kuusi vuotta.

Kelpoisuusvaatimuksena kaupunginjohtajan tehtävään on yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus vaativista johtotehtävistä. Virkaan valitun on vielä ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Kerromme vielä tänä iltana lisää tunnelmia jännittävästä kokouksesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?