Ylöjärven lukio saa ilmastonmuutosta käsittelevän kirjalahjoituksen: ”Ilmastonmuutoksen torjumiseksi tarvitsemme tekoja ja niiden pohjaksi tietoa”

LähiTapiola-ryhmä, Metsänomistajat ja MTK-säätiö lahjoittavat jokaiseen lukioon noin 10-15 kappaletta ilmastonmuutosta käsitteleviä kirjoja. Tavoitteena on lisätä nuorten tietämystä ilmastoasioista ja sen aiheuttamista riskeistä.

Ylöjärven lukiolaiset saavat 10-15 kappaletta Petteri Taalaksen kirjoja Ilmastonmuutos ilmastotieteilijän silmin (Tammi). (arkistokuva)

Ylöjärven lukio saa toukokuun aikana kirjalahjoituksen, jonka toivotaan lisäävän nuorten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja siihen vaikuttavista asioista.

Lukiolle lahjoitetaan Petteri Taalaksen kirjoja Ilmastonmuutos ilmastotieteilijän silmin (Tammi). Lukio voi hyödyntää kirjoja haluamallaan tavalla esimerkiksi opetuskäytössä tai jakamalla niitä stipendeinä kesäkuussa valmistuville uusille ylioppilaille.

Kaiken kaikkiaan kirjoja lahjoitetaan LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella 577 kappaletta ja Suomen lukioihin yhteensä 7 600 kappaletta.

– Ilmastonmuutos on yksi aikamme polttavimmista ongelmista, jonka torjumiseksi tarvitsemme tekoja ja tekojen pohjaksi tietoa. Paikallisena toimijana haluamme toimia vastuullisesti myös omalla alueellamme. Toivottavasti voimme osaltamme lisätä nuorten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta, sen riskeistä ja innostaa etsimään tekoja niiden torjumiseksi, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaan johtaja Ilkka Köntti sanoo, että metsät ovat ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutokseen hillitsemisessä.

– Metsien kyky sitoa hiilidioksidia ja varastoida sitä puubiomassaan ja maaperään vähentää hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Pystymme samanaikaisesti tuottamaan metsissämme niin uusiutuvia raaka-aineita, ilmastohyötyjä kuin luonnon monimuotoisuutta.

Kirjalahjoitus on mukana tutkitun tiedon teemavuodessa 2021. Opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisen seurain valtuuskunnan järjestämä teemavuosi kokoaa yhteen tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta. V

uoden aikana nostetaan esille tutkitun tiedon lähteitä, kuten tutkimustietoa, tilastoja, selvityksiä ja analyysejä. Erityisesti lapsille ja nuorille halutaan tarjota luovuutta, innostusta ja uskoa tulevaisuuteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?