Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään kesäkuussa – Onko sinulla kaunis tai erikoinen puutarha, jota haluaisit esitellä?

Avoimet puutarhat -tapahtuman ilmoittautuminen on auki 24.5. asti.

Viime vuonna Avoimissa Puutarhoissa pääsi vierailemaan muun muassa Hauskan puutarhassa Mutalassa.

Avoimet Puutarhat järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 20. kesäkuuta.

Ttapahtuman tarkoituksena on avata puutarhan ovet päiväksi vierailijoille, jotka pääsevät nauttimaan kukkaloistosta, kasvimaista tai vaikkapa erikoisten esineiden tai rakennusten näkemisestä. Tapahtuma on hyvä väylä myös erilaisten puutarhavinkkien jakoon.

Teemapäivänä puutarhat avautuvat klo 12- 17. Etukäteen niihin voi jo tutustua www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla. Samoilla sivuilla voi ilmoittaa oman puutarhansa mukaan luomalla oman profiilin.

Yleisön pyynnöstä on mahdollisuus osallistua lisäksi Avoimet Puutarhat Kotisohvalla -versioon, jossa vajaan 10 minuutin videolla voi esitellä puutarhaansa yleisölle Youtube-kanavan kautta. Puutarhojen virtuaaliesittelyihin voi tutustua varsinaisen tapahtuman jälkeen heinäkuun loppuun asti.

Viime vuona tapahtumaan osallistui muun muassa mutalalainen Hauskan puutarha, jonka erikoisuus on hienostunutta ranskalaisuutta ja perinteistä suomalaisuutta henkivä huolella rakennettu pihapiiri. Jutun Hauskan puutarhasta pääset lukemaan täältä.

Lue myös:

Mutalalainen Hauskan puutarha on sekoitus hienostunutta Ranskaa ja perinteikästä suomalaisuutta – Pihan kukoistuksesta huolehtivat aktiikkikeräilyä harrastavat pääpuutarhuri ja puupäätarhuri

Maritta Moisio elää pitkälle talveen oman kasvimaan sadolla – Pakastimen kautta lautaselle päätyvät niin perunat, marjat kuin muotikasvi härkäpapukin

Kirstinkammarin ainutkertainen puutarha on avoinna yleisölle –  Nähtävillä on vanhoja rakennuksia ja sisustuksia sekä valokuvanäyttely

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?