Poliisi toivoo rajoitusten ja ohjeiden noudattamista vappuna

Poliisi kannustaa suomalaisia viettämään vappua lähikontakteja ja kokoontumisia vältellen.

– Vastuullinen käyttäytyminen lähtee meistä jokaisesta itsestämme, poliisiylitarkastaja Vesa Pihajoki Poliisihallituksesta sanoo.

– Poliisin tehtäviin kuuluu valvoa kokoontumisrajoitusten noudattamista ja siksi poliisi puuttuu vappunakin mielenosoitusten ja muiden kokoontumislaissa säädettyjen yleisten kokousten järjestämiseen, Vesa Pihajoki sanoo.

Niillä alueilla, joilla on voimassa olevia kokoontumisrajoituksia, yleisten kokousten, mielenosoitusten ja yleisötilaisuuksien järjestäminen on rajoitettu joko kokonaan tai merkittävin henkilörajoituksin. Näiden lisäksi ihmisten tulisi suositusten mukaan välttää kaikkea sellaista toimintaa, jossa useat ihmiset viettävät samassa paikassa aikaa yhdessä.

Vaikka tällaiset muut väenkokoontumiset eivät kuulu kokoontumisrajoitusten piiriin, koska niissä ei ole kyse kokoontumisvapauden käyttämisestä, on näissäkin edelleen vahvana suosituksena välttää lähikontakteja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?