Viikonloppuna koko perhe voi lähteä retkelle lähiluontoon – Lamminpään majalla järjestetään tehtävärasteja sisältävä lasten luontopolku

Tuntuuko siltä, että kaikki keväiset tapahtumat on peruttu? Ei hätää, keväinen luonto kuhisee tapahtumia ja Luonto-Liitto kutsuukin kaikki Suomen perheet luontoon kevään äärelle 24.4.2021.

Luonto-liitto rohkaisee perheitä tutustumaan oman paikkakunnan lähiluontoon tulevana viikonloppuna järjestettävässä Kevätseurannassa, jossa kerätään runsaushavaintoja keväisistä lajeista. Retkikohde voi löytyä hyvin vaikka omalta takapihalta tai lähipellolta.

– Nokkosperhosesta ja sitruunaperhosesta kirjataan nyt havaintoja ympäri Suomea. Viime viikonlopun lämpöaalto sai myös kimalaiset pörräämään sankoin joukoin. Kaiken lisäksi sammakoiden kutu on alkanut Etelä-Suomessa, Kevätseurantakoordinaattori Ilona Tuovinen kertoo.

Vinkkejä kevätretken järjestämiseen löydät täältä.

Lamminpään majalla pääsee kiertämään rastipolun

Viikonloppuna Luonto-Liitto järjestää myös tehtävärasteja sisältävän luontopolun Lamminpään ulkoilumajalla (Velodromintie 45). Kevättuulen polku on kierrettävissä 24.-28.4. välisenä aikana.

Polku on toiminnallinen. Kahdeksan vihjeen ja kahdeksan toiminnallisen tehtävän avulla perheet pääsevät tutustumaan Luonto-Liiton lasten Kevätseurannan lajeihin, tuttuihin ja helposti tunnistettaviin eläimiin ja kasveihin.

Polulla turvavälit muihin kulkijoihin pitäen pääsee turvallisesti havainnoimaan, tutkimaan ja touhuamaan yhdessä oman porukan kanssa.

Tulevilla viikoilla polkuja järjestetään muuallakin Tampereen ympäristössä. Polkujen sijainteja voi tarkastella  Luonto-Liiton verkkosivuilta.

Lue myös: Nyt vietetään Leikkipäivä-viikkoa – Haavistolla järjestetään lapsiperheille rastirata

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?