Koronanyrkki: Alle 20-vuotiaat pääsevät harrastamaan jälleen ryhmissä sisällä

Pirkanmaa pandemiaohjausryhmä linjasi tänään tiistaina, että alle 20-vuotiaiden (vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneiden) ryhmäharrastukset myös sisätiloissa voidaan tällä viikolla käynnistää THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Aikuisten osalta suositus on yhä, että ryhmäliikunta pidetään tauolla.

(arkisto)

Myös vapaan sivistyksen opetustoiminta, taiteen perusopetus ja nuorisotilat voidaan avata nuorille ohjattuun ryhmätoimintaan maskisuositusta ja turvaohjeita noudattaen.

Ensi viikolla käsitellään muun muassa kirjastojen ja museoiden avaamista toukokuussa. Vappuaattoa vietetään Pirkanmaallakin vielä kuuden henkilön kokoontumisrajoituksen voimassa ollessa. Aluehallintovirasto tarkastelee toukokuun kokoontumisrajoitusta ensi viikolla.

Pirkanmaa edelleen leviämisvaiheessa

Pirkanmaan koronaviruksen ilmaantuvuus on jatkunut lähes edellisviikkojen tasolla vaikka päivittäistä vaihtelua on paljon.

Tartuntojen kokonaismäärä laski edellisviikosta jonkin verran mutta Pirkanmaa on edelleen leviämisvaiheessa. Kahden viikon ilmaantuvuus oli viime viikon päättyessä 63 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Fimlabin tekemistä koronatutkimuksista positiivisten tulosten osuus oli 1,9 prosenttia.

Sairaalahoitoa tarvitsevien osuus ei ole pääsiäisestä merkittävästi laskenut. Taysin osastoilla on edelleen toistakymmentä koronapotilasta. Koska tartuntojen määrä yli 50-vuotiailla on ollut ennallaan, sairaalahoidon tarpeen ennustetaan pysyvän lähiajankin nykytasolla.

Koulujen lähiopetukseen siirtyminen ei ole näkynyt tartuntojen kasvuna. Alle 10-vuotiaiden tartunnat ovat jonkin verran vähentyneet.

Lue myös: Koronarokotukset etenevät vauhdilla: Aikoja voivat varata nyt 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmään 2 kuuluvat 16-vuotta täyttäneet

Viime viikon tartunnoista 82 prosenttia saatiin jäljitettyä

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin 157 uutta koronatartuntaa. Niistä 128:n tapauksen eli 82 prosentin tartuntalähde pystyttiin jäljittämään.

Tartuntoja todettiin nyt työpaikoilla suhteellisesti enemmän kuin aiempina viikkoina. Päihteidenkäyttäjien sekä asunnottomien parissa oleva epidemia muodostaa puolestaan merkittävän osan viime viikon tartunnoista.

Viime viikolla todettiin 47 perheiden sisällä saatua tartuntaa ja 17 sukulaisten ja ystävien tapaamisista saatua tartuntaa. Tartuntoja todettiin seitsemällä eri työpaikalla yhteensä 18.

Hoito- tai hoivayksiköstä todettiin 14 tartuntaa, joista suurin osa oli asumispäivystyksessä (Tastu). Aikuisten sisäliikuntaharrastuksista tuli edelleen tartuntoja, viime viikolla yhteensä viisi tartuntaa. Ulkomailta saatiin neljä tartuntaa. 21:stä muusta tapauksesta kolmasosa todettiin päihteidenkäyttäjillä. Yksittäisiä tartuntoja todettiin liikennevälineessä ja yksityisissä juhlissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?