Lukupaketti: Kehitysjohtajaksi Sari Soini, oikeus langetti isot sakot työturvallisuusrikoksesta, ilman lamaa Ylöjärvelle olisi saatu kuukeskus

Tämänviikkoisesta lukupakestista pääset lukemaan kootusti viikon kiinnostavimmat uutiset.

Ylöjärveläinen teollisuusyhtiö on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa yhteensä 30 000 euron suuruisiin yhteisösakkoihin  ja yli 40 000 euron vahingonkorvauksiin työturvallisuusrikoksesta, jossa perehdytettävänä olleen työntekijän käsi oli joutunut  työkoneen suojaamattomaan nieluun.

Vaaralliseksi tiedetyn päällystyskoneen nielu imaisi työntekijän käden ja aiheutti pysyvät vammat – Tunnettu paikallisyritys tuomittiin turvallisuuspuutteistaan kymmenien tuhansien yhteisösakkoon ja vahingonkorvauksiin

 

Ylöjärven kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina kaupungin kehitysjohtajan virkaan tekniikan tohtori Sari Soinin. Soini aloittaa Ylöjärvellä 2. elokuuta.

Kaupungin kehitysjohtajaksi valittu Sari Soini: ”Hirveän kiinnostava tehtävä”

 

Uuden kymmenosaisen juttusarjamme ensimmäisessä osassa esittäytyy paikallistoimija Ruuvilinja, joka palvelee yrityksiä ja yksityisiä kuluttajia Teivon yrityspuiston toimitiloissa ja verkkokaupassa.

Juttusarja ylöjärveläisyrityksistä, osa 1: Ruuvilinja – Kiinnitystarvikkeita ja paljon muuta

 

YU kertoi viime viikolla kuukylästä, turistikeskuksesta, jota suunniteltiin 90-luvulla Ylöjärvelle. Nyt ääneen pääsee hankkeen isä, arkkitehti Pekka Terävä: ”Keskus olisi toteutunut ilman lamaa. Siinä oli niin vahvoja voimia mukana.”

Kuukeskus olisi toteutunut ilman 90-luvun lamaa – ideasta innostuivat niin Mauno Koivisto, Gorbatshov kuin Dalai-lamakin

 

79-vuotias Reijo Virtanen on entinen metsästäjä ja liharuokien ystävä, joka vannoo kuivalihan nimeen. Nyt hän kuivaa lihaa ensimmäistä kertaa rivitalonsa takapihalla ja antaa vinkit maailman parhaimman herkun tekemiseen.

Ei ahneille: Tässä on kulinaristin superherkku, joka valmistuu vaikka omalla takapihalla mutta vie aikaa useamman viikon – ”Maku viisinkertaistuu”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?