Neljä kaupunginjohtajaehdokasta etenee soveltuvuusarviointiin

Uuden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva haastatteluryhmä lähettää neljä viidestä haastatellusta soveltuvuusarviointiin.

Virkaa tavoittelevista soveltuvuusarviointiin etenevät Tampereen kauppakamarissa johtajana työskentelevät Peer Haataja, Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen, Ylöjärven vt.kaupunginjohtaja ja kaupunkirakennejohtaja Pauli Piiparinen sekä Tredu-Kiinteistöjen ja Tampereen Palvelukiinteistöjen toimitusjohtaja Marko Tulokas.

Tässä vaiheessa pelistä tippui pois Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma. Ehdokkaat haastateltiin tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Soveltuvuusarvioinnit järjestetään huhtikuun alkupuolella. Haastatteluryhmä kokoontuu seuraavan kerran 14. huhtikuuta. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää uuden kaupunginjohtajan valinnasta 24. toukokuuta.

Haastatteluryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus ja jokaisen vaaleilla valitun valtuustoryhmän nimeämä jäsen ja varajäsen. Haastatteluryhmän sihteerinä toimii henkilöstösuunnittelija Taru Smolander.

Kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi perjantaina 26.2. Siihen mennessä kaupunki sai kymmenen hakemusta. Tämän jälkeen henkilöstöratkaisuihin erikoistunut MPS-yhtiöt jatkoi potentiaalisten henkilöiden etsimistä viime perjantaihin saakka. MPS-yhtiöiden kautta haastatteluihin eteni kaksi henkilöä.

Kaupunginjohtajan viran erityisinä kelpoisuusehtoina ovat yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus vaativista johtotehtävistä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi perehtyneisyyttä strategiseen kuntajohtamiseen sekä tuntemusta kunnallishallinnosta ja -taloudesta.

Lue myös:

Kaupunginjohtajakisa: Viisi ehdokasta etenee haastatteluihin

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?