Talven nopeusrajoituksia aletaan poistaa tänään – Kohta saa taas ajaa myös satasta

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan Pirkanmaan alueella keskiviikosta 31.3. alkaen. Muutamalle tielle jää kuitenkin alhaisemmat nopeudet.

Uudet nopeudet ovat voimassa heti, kun merkit on saatu vaihdettua. (kuva: Pirkanmaan ely-keskus)

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Talvinopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan samaan aikaan myös muualla Suomessa. Merkkien tulee olla vaihdettuina viimeistään 1.4.2021.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Päällysteiden vaurioituminen siirtää osittain kesänopeusrajoituksiin siirtymistä Pirkanmaalla

Päällystetyt tiet ovat paikoitellen kärsineet talvesta ja tiet ovat urautuneet. Tienpäällysteissä on talven jäljiltä halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Tienpitäjä varoittaa vakavammista päällystevaurioista tarvittaessa.

Pirkanmaalla alennettu talvinopeusrajoitus jätetään toistaiseksi neljälle tieosuudelle:

valtatie 3 Tampere–Lempäälä (noin 14 km)

valtatie 11 Kankaantaka–Linnavuori (noin 10 km)

valtatie 12 Nokia–Tottijärvi (noin 7 km)

seututie 130 Lempäälä–Valkeakoski (noin 6 km)

Oikea ajonopeus tilanteen mukaan

Ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain.

Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi.

Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavasti ja urautuneissa kohdissa on vesisateella vesiliirron vaara. Merkityt nopeusrajoitukset eivät tarkoita sitä, että kyseistä nopeutta pitäisi kaikissa tilanteissa ajaa, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin tätä alempi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?