Kaupunginjohtajakisa: Viisi ehdokasta etenee haastatteluihin

Ylöjärven uuden kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä kutsui viisi hakijaa tai suostumuksen antajaa haastateltavaksi.

Haastattelukutsun saivat Tampereen kauppakamarissa johtajana toimiva Peer Haataja, Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma, Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen, Ylöjärven kaupunkirakennejohtaja ja vt. kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen sekä Tredu-Kiinteistöt Oy:n ja Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Marko Tulokas.

Haastattelut pidetään 30.-31. maaliskuuta.

Haastatteluryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Lamminen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus ja jokaisen vaaleilla valitun valtuustoryhmän nimeämä jäsen ja varajäsen. Haastatteluryhmän sihteerinä toimii henkilöstösuunnittelija Taru Smolander.

Kaupunginjohtajan viran hakuaika päättyi perjantaina 26.2. Siihen mennessä kaupunki sai kymmenen hakemusta. Tämän jälkeen henkilöstöratkaisuihin erikoistunut MPS-yhtiöt jatkoi potentiaalisten henkilöiden etsimistä viime perjantaihin saakka. Suorahakuprosessissa mukaan tulivat Jari Heiniluoma ja Marko Tulokas.

Kaupunginjohtajan viran erityisinä kelpoisuusehtoina ovat yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus vaativista johtotehtävistä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää lisäksi perehtyneisyyttä strategiseen kuntajohtamiseen sekä tuntemusta kunnallishallinnosta ja -taloudesta.

Ylöjärveä vuodesta 2015 luotsannut kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui alkuvuodesta 2021.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?