Seurakunta järjestää keskusteluiltoja – Heti ensimmäisessä keskustelussa mukana erittäin mielenkiintoisia henkilöitä

Kun Ylöjärven suurin talvitapahtuma, Yhteisvastuukeräyksen hyväksi järjestetty Ylöjärven seurakunnan laskiaistempaus jouduttiin perumaan koronarajoitusten vuoksi, kehitti seurakunta tapahtuman tilalle mielenkiintoisen keskustelufoorumin.

Ylöjärven seurakunta palvelee nyt erityisesti verkossa, kuten keskustelufoorumikin osoittaa. (Arkistokuva)

Laskiaistempaus on vuosittain onnistunut osallistamaan yhdistyksiä, yrittäjiä, kaupunkia ja seurakuntaa yhteiselle asialle. Asiaa paikatakseen Ylöjärven seurakunnan diakoniatiimi aloittaa maaliskuussa nettilähetyksenä keskustelufoorumin, johon kuka tahansa on tervetullut keskustelemaan chatin kautta.

– Tässä yhdistyi monet intressit niin valtakunnallisella, maakunnallisella kuin paikallisellakin tasolla. Koronarajoitusten puitteissa Ylöjärven kirkko tarjoaa nyt turvaetäisyyksillä hyvät puitteet muutamalle keskustelijalle, jotka ovat erilaisia alueellisia kulttuurivaikuttajia, diakoniapappi ja organisaatiokonsultti Johannes Riuttala sanoo.

Keskustelun teema pohjautuu kansalaisten ehdotuksiin. Paikallinen muusikko vastaa musiikista ja seurakunnan diakoniatiimi vastaa tilaisuuden juontamisesta. Lisäksi kuullaan lyhyt alustus siitä, miten teema näyttäytyy Raamatussa ja muissa vanhoissa kirjoituksissa.

Illat saivat erikoisen nimen: Yhteisvastuun Areiopagi-keskustelufoorumi.

– Areiopagi oli muinoin antiikin Kreikassa foorumi, jossa erilaiset aatevirtaukset ja yhteiskunnalliset asiat kohtasivat. Ihmiset tulivat keskustelemaan näistä. Se edusti parhaimmillaan keskustelukulttuuria, jossa opittiin toisilta. Tästä Areiopagista kehittyi muun muassa yliopistokulttuuri väittelyineen, Riuttala kertoo.

Hänen mukaansa korona-aika on eristänyt ihmiset toisistaan ja Suomessa on muutenkin ollut vaikeuksia tavoittaa rakentavaa ja toista osapuolta arvostavaa keskustelukulttuuria.

– Samalla kun tarjotaan kansalaisille hyvä keskustelualusta, johon he voivat reiluuden ja kunnioituksen periaatteella tulla helposti mukaan, kyetään yhtä helposti tukemaan ikäihmisten elämänlaatua vapaaehtoisen lahjoittamisen kautta, Riuttala sanoo.

Illat kestävät tunnin kerrallaan. Tavoitteena on, että jokainen voi poistua Areiopagista ajatuksiltaan rikkaampana ja hyvillä mielin. Tilaisuus on maksuton ja tietysti luonteensa mukaan avoin foorumi, jonka sisältöön jokainen saa vaikuttaa.

Ensimmäinen ilta järjestetään keskiviikkona 17. maaliskuuta kello 18. Aiheena on ”Mitä toivoa on ilmastonmuutoksessa?”

Keskustelijoina ovat muusikko Samuli Saarinen, Räikän Fröökynä ja luontoyrittäjä Liisa Tyllilä, kirjailija, kolumnisti ja hevosyrittäjä Veera Ahlgrén sekä Miss Ylöjärvi 2020 ensimmäinen perintöprinsessa Julia Podkolina. Juontajana toimii Minna-Liisa Koskimaa.

Keskustelu on nähtävissä ja siihen voi osallistua Ylöjärven seurakunnan Facebook-sivuilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?