Ylöjärveläinen: Millaisia haluaisit sosiaali- ja terveyspalvelujen olevan tulevaisuudessa? Kaupunki kartoittaa toiveita kyselyllä

Ylöjärven kaupungin kotisivuilla on avattu kysely, jossa kartoitetaan kaupunkilaisten toiveita tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluista. Kyselyyn voi vastata 22.3.2021 asti. Paperisia kyselylomakkeita on saatavilla terveysasemilla ja kaupungin perusturvakeskuksessa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen on alkanut koko Suomessa ja Ylöjärven kaupunki on mukana toteutuksessa. Kaupungin asukkaita kutsutaan mukaan uudistus- ja kehitystyöhön. Kaupungin kotisivuilla onkin avattu kysely, jossa ylöjärveläiset voivat kertoa toiveita tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluista. Kyselyyn pääset tästä.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluja halutaan kehittää yhdessä. Ylöjärvellä uudistusta valmistelevat monialaiset kehittäjätiimit.

– Jokaisen mielipide on tärkeä, jotta palvelut tukevat meidän kaikkien arkea ja hyvinvointia. Asukkaita ja henkilöstöä tarvitaan ehdottomasti mukaan tähän kehitystyöhön, painottaa Suvi Saarinen, Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen koordinaattori Ylöjärvellä.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämistyöstä viestitään muun muassa kaupungin kotisivuilla, jonne rakennetaan ”Tulevaisuuden sote-keskus” -sivut. Keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia tullaan järjestämään mahdollisuuksien mukaan.

Palautetta sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisestä voi hanketilaisuuksien ja -kyselyjen lisäksi antaa kaupungin yleisen palautelomakkeen kautta: www.ylojarvi.fi/palautelomake.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke

Pirkanmaalla on käynnissä Tulevaisuuden sote-keskus -hanke (PirSOTE) osana valtakunnallista ohjelmaa. Ylöjärven kaupunki on mukana Pirkanmaan liiton hallinnoimassa toteutuksessa yhdessä Taysin perusterveydenhuollon yksikön, sosiaalialan osaamiskeskuksen (Pikassos) sekä muiden Pirkanmaan kuntien kanssa.

Hankkeen tarkoituksena on kehittää perustason sosiaali- ja terveyspalveluja Pirkanmaan maakunnan alueella. Muutosta käynnistetään viiden teeman kautta, joita ovat:

  • perusterveydenhuollon avovastaanottopalvelut
  • sosiaalihuollon palvelut
  • lapsi- ja perhepalvelut
  • hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
  • digitaaliset palvelut.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?