Etenkin työpaikoilla syntyneet koronatartunnat ovat lisääntyneet – Keskiviikkona tiedetään, tuleeko Pirkanmaalle uusia rajoituksia

Koronatartunnat ovat lisääntyneet kuluneen viikon aikana sekä kansallisesti että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedottaa. Pirkanmaan kahden viikon ilmaantuvuus on 41 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista oli 1,1 prosenttia viime viikolla. Valtakunnallisesti sairaalahoidon tarve on merkittävästi kasvanut mutta Pirkanmaalla muutos ei vielä näy.

Tartuntojen ehkäisemisessä oleellista on vähentää ihmisten välisiä kohtaamisia ja käyttää kasvomaskia annettujen suositusten mukaisesti (arkistokuva)

Suomessa on maanantaina siirrytty poikkeusoloihin. STM on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä alkuviikosta saapuneella uudella ohjekirjeellä. Uusien ohjeiden mukaan leviämisvaiheen toimenpiteet tulee ottaa käyttöön kunkin alueen epidemiologisista tunnusluvuista riippumatta.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu keskiviikkona 3.3. käsittelemään uusien ohjeiden mukaisia toimenpiteitä.

Lue myös: Koronatartuntoja on varmistettu Ylöjärvellä kiihtyvään tahtiin – jälleen uusia tartuntoja

Tartuntoja etenkin työpaikoilta ja kaveriporukoista

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin 127 tartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 72 prosenttia eli 92 tartuntaa.

Selvitetyistä tartunnoista 34 oli perheen sisäisiä tartuntoja. Työpaikkatartunnat ovat selvästi lisääntyneet ja viime viikolla todettiin 23 tartuntaa 15:ssa eri työpaikassa. Sukulaisten tai ystävien tapaamisesta tuli 17 tartuntaa.

Vapaa-ajan harrastuksista saatiin viisi tartuntaa, ala-asteen koulusta kaksi tapausta. Viime viikolla Ylöjärvellä altistuttiin koronalle Kauraslammen koulussa Kuusistontiellä, josta karanteeniin määrättiin ensin 50 oppilasta ja muutama henkilökunnan jäsen ja vielä myöhemmin 20 oppilasta ja muutama henkilöstöön kuuluva.

Lue myös: Jälleen korona-altistumisia Kauraslammella – Yhteensä 70 oppilasta viettää hiihtolomaansa karanteenissa

Yksittäisiä tapauksia todettiin myös hoitoyksikössä, yksityisissä juhlissa, baarissa, asuntolassa ja kotimaan matkailun perusteella. Ulkomailta tuli viisi tartuntaa.

Tartuntojen ehkäisemisessä oleellista on vähentää ihmisten välisiä kohtaamisia ja käyttää kasvomaskia annettujen suositusten mukaisesti.

Muuntovirustartunnat eivät ole Pirkanmaalla merkittävästi lisääntyneet. Pirkanmaalla on todettu nyt 23 Iso-Britannian muuntovirustapausta, kuusi Etelä-Afrikan muuntovirustapausta ja yksi Brasilian muuntovirustapaus. Pirkanmaalla Fimlabissa on tällä viikolla aloitettu virusmuunnosten sekvensointi.

Lue myös: Koronarokotukset riskiryhmään 1 kuuluville 65-69-vuotiaille alkavat tiistaina 2. maaliskuuta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?