Viikonloppuna varmistettiin kolme uutta koronatartuntaa – Koko viime viikolla varmistettiin kahdeksan tartuntaa

Ylöjärvellä on nyt yhteensä 118 varmistettua koronatartuntaa, kertoo THL:n tartuntatautirekisteri. Varmistetut uudet tartunnat lisätään rekisteriin päivittäin klo 12.

Ylöjärven koronaluku on noussut viikonlopun ja maanantain aikana 118:aan. Kolmesta uudesta tartunnasta kaksi lisättiin THL:n tartuntatautirekisteriin lauantain 27. ja sunnuntaina 28.2. välisenä aikana ja yksi maanantaina 1.3. Käytännössä kaikki kolme tartuntaa on siis todettu viime viikon aikana.

Näiden kolmen tartunnan lisäksi Ylöjärvellä varmistettiin viime viikolla viisi muuta koronatartuntaa, jotka kolme lisättiin tartuntatautirekisteriin torstaina 25.2. ja kaksi perjantaina 26.2.

Lisäksi Ylöjärven kaupunki tiedotti maanantaina 1.3., että Kauraslammen koulussa on altistuttu koronalle viime viikolla, eli viikolla 8. Tämän vuoksi yhteensä 49 oppilasta ja yksi opettaja viettävät hiihtolomaansa karanteenisssa.

Toissa viikolla, eli viikolla 7, tiedotettiin myös joukkoaltistumisesta, joka oli Metsäkylän yhtenäiskoulun alakoulussa. 

Hiihtolomien jälkeen palataan kouluun

Pirkanmaalla vietetään tällä hetkellä hiihtolomaviikkoa, ja toisin kuin hallitus alun perin viime viikolla linjasi, eivät pirkanmaalaiset yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat siirry etäopiskeluiden pariin loman jälkeen.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki käsitteli Pirkanmaan epidemiologista tilannetta viime perjantaina kokouksessaan, jossa se totesi, ettei Pirkanmaalla ole perustetta siirtyä etäopiskeluun.

Päätöstä perusteltiin sillä, että Pirkanmaalla on varmistettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksissa. Maskien käytön kerrottiin olevan laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa.

Myös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti viime perjantaina uusista yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamääristä. Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkilöön koko maaliskuun ajan.

Lue myös:

Pirkanmaalla ei tarvitsekaan siirtyä etäopetukseen hiihtolomien jälkeen

Kokoontumisrajoituksia jatketaan Länsi- ja Sisä-Suomen alueilla maaliskuun loppuun – Pirkanmaalla saa kokoontua enintään kymmenen henkilöä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?