Hallitus kertoi tänään tiukentuvista koronatoimista – Rajoitukset koskevat myös Pirkanmaata ja Ylöjärveä

Hallitus ilmoitti torstain 25. helmikuuta, että Suomessa ollaan valmiita ottamaan käyttöön poikkeusolot ennestään pahentuvan koronatilanteen vuoksi.

Hallitus linjaa, että Suomessa toteutetaan kolmen viikon mittainen sulkutila, joka alkaa 8. maaliskuuta ja päättyy 28. maaliskuuta. Poikkeusolot koskevat leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevia alueita, joista Pirkanmaa on kiihtymisvaiheessa.

Näillä alueilla astuvat voimaan yli kuutta henkeä koskevat kokoontumisrajoitukset ja lisäksi yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia tulisi välttää.

Hallituksen mukaan leviämis- ja kiihtymisalueilla tulisi siirtyä myös etäopetukseen perusopetuksen yläluokilla 7-9 ja toisella asteella. Alakoulujen luokat 4-6 ja varhaiskasvatus pidetään edelleen lähiopetuksen piirissä.

Hallitus linjaa lisäksi, että yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastukset keskeytetään.

Myös ravintoloille ehdotetaan poikkeusolojen puitteissa suljettavaksi ajalle 8.-23. maaliskuuta. Ruuan ulosmyynti kuitenkin sallittaisiin, kuten viime kevään poikkeusoloissa.

Lue myös: ”On rajua, että kaikkia ravintolayrittäjiä rangaistaan” – Pub Pikku Petessä on haettu terassiin laajennuslupaa, jotta sisätilojen menetetyt asiakaspaikat saataisiin korvattua

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?